Newsroom

Newsroom

Euro 2016: Με γκολάρα του Παγιέτ 2-1 η Γαλλία τη Ρουμανία

Ο Παγέτ στο 89', με πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, δίνοντας τη νίκη στη Γαλλία (2-1) επί της δυνατής Ρουμανίας στην πρεμιέρα του EURO 2016 κάνοντας το ιδανικότερο ξεκίνημα στη διοργάνωση που φιλοξενεί.

575b2e751dc524405b8b45c8

Μπροστά σε 80.000 οπαδούς της η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έκανε καλό «ποδαρικό» απέναντι στη σκληροτράχηλη Ρουμανία, η οποία παρά την ήττα που γνώρισε στο τέλος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το ματς είχε αρκετές φάσεις, τρεις κλασικές ευκαιρίες, οι δύο για τους Ρουμάνους, πάθος και δυνατές μονομαχίες μέχρι το τέλος. Οι Γάλλοι στάθηκαν τυχεροί καθώς σε δύο περιπτώσεις ο Στάνκου έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, ενώ και η ομάδα του Ντεσάμπ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 14΄ με το δοκάρι του Γκιριεζμάν, ο οποίος δεν ήταν καλός απόψε και αντικαταστάθηκε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζιρού στο 57΄, σε μία φάση που θα μπορούσε κάλλιστα να σφυριχτεί επιθετικό φάουλ στη διεκδίκηση που είχε στον αέρα με τον Ταταρουσάνου. Στο 65΄ έφεραν το ματς στα ίσια με το πέναλτι του Στάνκου.

Ένα λεπτό πριν το 90′ ο Παγέτ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ταταρουσάνου.