Newsroom

Newsroom

ΕΡΤ: Όλες οι εξελίξεις για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Συνεχής ενημέρωση Δευτέρα 17/06/2013 21:05 Πρόταση εννέα σημείων φέρεται ότι κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως μετέδωσε ο ANT-1. Σύμφωνα…

Συνεχής ενημέρωση

Δευτέρα 17/06/2013

21:05 Πρόταση εννέα σημείων φέρεται ότι κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως μετέδωσε ο ANT-1. Σύμφωνα με αυτές ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ανασχηματισμό μες στον Ιούλιο αμέσως μετά το συνέδριο τηε ΝΔ που ξεκινά στις 28 Ιουνίου, πρότεινε διορισμό διακομματικής επιτροπής, που θα διοικήσει την ΕΡΤ, και θα αναλάβει να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό υπαλλήλων, τεχνικών και δημοσιογράφων και διορισμό αρμόδιου υφυπουργού με αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απολυθούν θα μπορούν να απορροφηθούν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ με μόριαΣύμβουλος από το BBC θα αναλάβει το νέο κανάλι Θα οριστεί αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ο Σίμος Κεδίκογλου υπεύθυνος για αυτόν τον τομέα. Θα γίνει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί συντονιστικό για την καλύτερη λειτουργία, συνεννόηση μεταξύ των τριών. Θα αναβαπτιστούν οι σχέσεις των τριών εταίρων «ώστε η χώρα να μην παραδοθεί στο λαϊκισμό, να μην πληγεί ο τουρισμός και να μην παραγραφούν τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

19:30 Ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγώ, στη σύσκεψη μετέχει και ο Στουρνάρας.

10:55 Προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 12:00 έξω από τα γραφεία της Digea (Σώρου 26, Μαρούσι). Η προσυνάντηση θα γίνει στο σταθμό Προαστιακού “Κηφισίας”

07:25 Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 20:00 στο Σύνταγμα, όπου θα κάνει παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ.

06:55 Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι «συντάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας τα στελέχη τους από τις τηλεοπτικές εκπομπές, ώστε να μην ακουστεί η αλήθεια».
«Τόσο φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί το πάρτι της ΕΡΤ; Τόσο φοβούνται το διάλογο;», διερωτάται σε ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «μετά από έξι μέρες σιωπής και κατευθυνόμενης προπαγάνδας ήρθε η ώρα να ακουστεί στα Μέσα Ενημέρωσης και η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας».

Κυριακή 16/06/2013

22:52 Στις 19.30 και όχι στις 18.00, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

17:40 Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η Φ. Πιπιλή για την ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η Πόπη Παπανδρέου εγκαταστάθηκε στην πρώην ΕΡΤ για τη διερεύνηση οικονομικών αδικημάτων. Ζήτησε μάλιστα από την Εισαγγελέα να την καλέσει να της παραδώσει τα «σκοτεινά έγγραφα των καταγγελιών της”.

17:33 «Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις νέες αναφορές του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ΕΡΤ.

16:50 Φωτεινή Πιπιλή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ: «Για μένα η ΕΡΤ είχε κλείσει από το 1991 όταν βρόντηξα και έφυγα μη ανεχόμενη τον προσωπικό πολιτικό σκοταδισμό, αλλά και την ασυδοσία της, από τότε, πανίσχυρης συντεχνίας της ΠΟΣΠΕΡΤ»

16:17 H Νέα Δημοκρατία Κύπρου «στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τη μεγάλη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επανεκκίνηση της Νέας Σύγχρονης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, προσαρμοσμένης στα πρότυπα των ευρωπαϊκών δημόσιων δικτύων Ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και με απόλυτη διαφάνεια».

14:44 Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δηλώσεις Σαμαρά: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας γιατί αυτά τα έχει δείξει κατ’ επανάληψη και με τεράστιο κόστος”.

12:36 Δηλώσεις Σαμαρά από το προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο: “Αποδείξαμε ότι τολμήσαμε αυτό που δεν τόλμησε ποτέ κανείς, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται, είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω τώρα. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως όχι και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

11:48 Την Τρίτη αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ από το ΣτΕ.

10:16 «Οι εκλογές θα καταστρέψουν τη χώρα», υποστηρίζει ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος και εκφράζει την ελπίδα «στη σύσκεψη της Δευτέρας να βρεθεί μια λύση, που δεν θα βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

08:02 Απόσπασμα από τη δήλωση του Γιάννη Βρούτση, υπουργού Εργασίας: «Η πρόταση του πρωθυπουργού για μία γενναία εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης θα ωφελήσει, μέσα από μία αξιοκρατική επιλογή προσώπων, τους άξιους, ικανούς και παραγωγικούς εργαζόμενους της, θα αποκαταστήσει την πολυφωνία και αμεροληψία που οφείλει να έχει μια δημόσια συχνότητα και θα ενισχύσει την εικόνα της μέσα σε ένα ανταγωνιστικό ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον».

Σάββατο 15/06/2013

20:55 Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου: «Τα δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα απαιτούν δύσκολες και γενναίες αποφάσεις. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κλήθηκε να λύσει ένα Γόρδιο Δεσμό. Όμως ότι δε λύεται, κόπτεται. Η εικόνα της “μαύρης οθόνης” της ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς».

18:40 Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ αυτήν την ώρα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

15:12 Κεδίκογλου: «Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση»

13:32 «Εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα ας αναλάβει αυτός την ευθύνη», δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Associated Press, σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

12:34 Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει: “Guerilla-TV στην Ελλάδα” (Süddeutsche Zeitrung) – “χάρη στο αμφιλεγόμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης” (Berliner Morgenpost) – «Θυμίζει πραξικόπημα» (Taz)

08:12 Αποφασισμένοι «να αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης», δηλώνουν οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Παρασκευή 14/06/2013

20:35 Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο το πρωθυπουργού, προτείνεται ο άμεσος ορισμός μίας προσωρινής επιτροπής «ευρείας διακομματικής αποδοχής», η οποία θα έχει ως έργο «την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης».

19:45 Οι απεργίες του διασωματειακού των εργαζομένων στα ΜΜΕ κρίθηκαν παράνομες μέχρι να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το δικαστήριο έκρινε τις τρεις αγωγές που υπέβαλαν οι εταρείες «Πήγασος», ΔΟΛ και από κοινού οι εταιρείες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Real Media και Καθημερινή.

19:35 «Ερντογάν δικτάτορα, Σαμαρά δικτάτορα» και «Ελλάδα, Τουρκία δεν είστε μόνες», φώναζαν σε κοινή συγκέντρωση στο Άμστερνταμ έλληνες και τούρκοι που διαδήλωναν από κοινού για την τουρκική άνοιξη και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δείτε εδώ το βίντεο.

19:22 – Η ΝΕΤ μεταδίδεται κανονικά στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

19:15 Το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει πως διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ, σε δημοσκόπηση της VPRC στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,5 μονάδες της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

16:41 Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο κ. Παπούλιας θεωρεί ότι «η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο».

16:20 Ορελί Φιλιπετί, υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια τραγωδία για τη δημοκρατία και σύμβολο της κατρακύλας ορισμένων, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως πρόφαση την πολιτική λιτότητας και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

16:15 Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή το χθεσινό έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με συμβάσεις και αναθέσεις παραγωγών στην ΕΡΤ.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, οι οποίοι θα ερευνήσουν συμβάσεις σε βάθος δεκαετίας.

16:00 Τη Δευτέρα, λίγο πριν από τη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής για «πάγωμα» της απόφασης που καταργεί την ΕΡΤ.

10:38 Στο ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ΣΤΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος θα αποφασίσει επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ εάν υπάρχει ουσιαστική νομική βάση στην αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, έτσι ώστε να εκδώσει προσωρινή διαταγή για την λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι την συζήτηση της κύριας προσφυγής

10:25 Συναυλία για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων της διοργανώνουν στις 19.00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.). Στις 12:00 συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της EBU (European Broadcasting Corporation) Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια του Οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρν.

Πέμπτη 13/06/2013

17:15 Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε μαζί με την ΑΔΕΔΥ κατά της αντιδημοκρατικής απόφασης της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ: «Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, και σε όλες τις συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες που φορτώνονται καθημερινά τα δεινά της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης, διατράνωσαν την αντίθεση και την αγανάκτησή τους για την αδιέξοδη και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, που αφενός μεν εντείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αφετέρου υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Η αυταρχική μεθοδολογία της κυβέρνησης και οι αντιδημοκρατικές της ενέργειες απαντήθηκαν από την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ρήση “όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”.


14:03Χιλιάδες κόσμου έξω απο την ΕΡΤ
ert foto111:47 Κλειστή η άνοδος της Μεσογείων από το ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής. Κόσμος έχει αρχίσει να συρρέει στη Μεσογείων στα πλαίσια του μεγάλου συλαλλητηρίου που έχουν διοργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


11:08 Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι λουκέτο δεν θα μπει στην ΕΡΤ αλλά στην τρικομματική κυβέρνηση της βαρβαρότητα και σημείωσε ότι απολύσεις δεν θα γίνουν την ΕΡΤ.

22:00 Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απαντούν στον πρωθυπουργό πως κλείνει την ΕΡΤ για να επιδείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, ενώ κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά και τους φίλους του για παρεμβάσεις στο περιεχόμενο των ειδήσεων: «Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του καναλιού και των συμβούλων του να μην προβάλουν το θέμα με τους βασανισμούς στη ΓΑΔΑ, η οποία είχε κάνει και το γύρο του κόσμου. Τόσο καιρό είχαμε προβεί σε καταγγελίες για το περιεχόμενο των ειδήσεων και τις ακριβές παραγωγές που ο ίδιος ο φίλος του πρωθυπουργού, αλλά και οι διορισμένοι από τον ίδιο, μας ανάγκαζαν να μεταδώσουμε. Δεν απεργούσαμε για τα προνόμιά μας τόσο καιρό. Άλλωστε μας έχετε μειώσει τα προνόμιά μας κατά 40% και είμαστε σε επίπεδα ενιαίου μισθολογίου».

20:45 Ανένδοτος εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής επιμένει στην απαξίωση της ΕΡΤ. Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματά της: «Τέλος η κομματοκρατία στη χώρα. Βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτή την νοοτροπία. Δεν μπορούμε πια να ανεχτούμε τις ιερές αγελάδες γιατί δεν παράγουν τίποτα και κοστίζουν πάρα πολλά. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να τα ακούσει αυτά που λέμε σήμερα. Η συντεχνία έχει επιβάλει σιωπή στα μίντια. Τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση να έρθει ξένος στην Ελλάδα και να μην πέφταμε πάνω σε απεργία της ΕΡΤ. Τυχαία; Σε κάθε αισιόδοξο γεγονός, η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της απεργούσαν. Σήμερα ξεσπά όλη η υποκρισία που έφτασε την Ελλάδα ως εδώ και δεν θέλει να θυσιάσει τα προνόμιά της. Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Όλοι θα αποζημιωθούν κι όσοι αξίζουν, θα επαναπροσληφθούν. Παντού στον κόσμο υπάρχουν καλές και κακές υπηρεσίες. Η Ελλάδα όμως είχε καταντήσει Jurassic Park, με απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Οι εκφραστές της κοινής γνώμης έλεγαν, δεν υπάρχει κανείς να τα αλλάξει αυτά. Ε, λοιπόν, ναι, υπάρχει πολιτική βούληση. Η ΕΡΤ υπήρξε το μεγαλύτερο σύμβολο αδιαφάνειας της χώρας κι αυτό τελείωσε χτες. Πλέον στην θέση της θα γίνει δημόσια κι όχι κρατική τηλεόραση, με προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η ραδιοτηλεόραση έπρεπε να είχε αλλάξει από χρόνια. Ο οργανισμός που θα γίνει θα είναι υγιής και σύγχρονος».

19:50 Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κάλεσαν τον πρωθυπουργό να συναντηθεί μαζί τους προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της ΕΡΤ. Οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έκαναν λόγο για την ανάγκη η δημόσια ραδιοτηλεόραση να παραμείνει ανοικτή ωστόσο, υπό το φόβο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, απέφυγαν να έρθουν, για μια ακόμα φορά, σε ευθεία σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, ενώ πρότεινε μεταρρύθμιση για την ΕΡΤ ψηφισμένη από τη Βουλή. Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, υποστήριξε πως ούτε το Κοινοβούλιο ούτε μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να λειτουργούν με εκπλήξεις, τετελεσμένα, μονομερείς ενέργειες ή εκβιασμούς ανοιχτούς ή υπολανθάνοντες. Από την άλλη, όμως, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, αλλά να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης. Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι απαραίτητη η κοινή πορεία και η επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος σε διάφορα ζητήματα, αναφέροντας πως η ΕΡΤ χρειάζεται αναδιάρθρωση, αλλά δεν μπορεί να μείνει κλειστή.

17:44 Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ «καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε λουκέτο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους, προκαλώντας σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση και επιφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ». Ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν λειτουργώντας στα πλαίσια της δημοκρατίας και όχι μιας μη ευνομούμενης πολιτείας όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με λογικές αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

17.30 Κόσμος συρρέει και πάλι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η πλειοψηφία απαρτίζεται από φοιτητές και νέους ανθρώπους.

17:12 Δηλώσεις Σαμαρά: «εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες»
Θεμέλιο για «την πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης» χαρακτήρισε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», αλλά «αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες».

17:03 O ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί.

16:43 Περικυκλωμένη από ΜΑΤ η ΕΤ3. Όλες οι είσοδοι του Γ’ΣΣ είναι κλεισμένες κάθετα με κλούβες

16:28 Σύμφωνα με το seleo.gr, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου και την μετάδοση της εκπομπής. Καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα έξω από την ΕΡΤ3.

16:15 Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ , δηλώνοντας την αλληλεγγύη της «στον δίκαιο αγώνα των άνεργων-εργαζόμενων της ΕΡΤ».

16:12 Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους σήμερα στις 6 το απόγευμα και αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

15.59 Δημοσιογράφοι από το πρακτορείο Reuters έφτασαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για να καλύψουν το θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα διεθνή Μέσα.

15.20 Η δυνατή βροχή ανάγκασε τον κόσμο να μεταφερθεί από το πραύλιο του Ραδιομεγάρου μέσα στο κτίριο.

15:15Σύμφωνα με το seleo.gr Πριν από λίγο αστυνομικοί μπήκαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη.Οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού ενημερώθηκαν για το γεγονός και κλείνουν τις πόρτες του κτιρίου.

14:16 «Πρωτοφανή αυταρχική απόφαση» που «αντιστοιχεί μόνο με καταστάσεις που συναντώνται στις σκοτεινότερες περιόδους δικτατορικών καθεστώτων» χαρακτηρίζει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς το κλείσιμο της ΕΡΤ.

14:10 Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην αυριανή απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

14.07 – Πληροφορίες θέλουν να 2 κλούβες των ΜΑΤ να κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

14:00 Σε ψήφισμα κατά της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ προχώρησε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης.

13:42 Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς και πρότασης νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε έκτακτη σύγκλησή της.

13:05 – Κομισιόν για ΕΡΤ: Δεν διατάξαμε, αλλά δεν διαφωνούμε.
“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε όμως θέτει υπό αμφισβήτηση την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα”. Διαβάστε εδώ αυτούσια την ανακοίνωση.

13:00 Πληροφορίες αναφέρουν πως σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ή κατευθύνεται προς την ΕΡΤ, με κάποιους να είναι ήδη μέσα στο κτίριο.

11.36 Πανελλαδική απεργία για τις 13 Ιουνίου προκηρύσσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

11:30 Κατατέθηκαν οι 4 τροπολογίες του ΚΚΕ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

10:08 Τώρα: Επέμβαση των ΜΑΤ στο Χορτιάτη, για την απομάκρυνση των τεχνικών.

9:45 Οι τεχνικοί που βρίσκονται στον Χορτιάτη έλαβαν διορία μισής ώρας από τις αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρυνθούν από το κέντρο εκπομπής. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας.

06:32 – Κάλεσμα για νέα πανελλαδική συγκέντρωση στις 11:00 έξω από κάθε κτίριο όπου υπάρχει σταθμός/υποδομή ΕΡΤ-ΕΡΑ

03:42 – Εργαζόμενοι αναφέρουν πως τα ΜΑΤ έξω από το κτίριο στη Μουρούζη απείλησαν με μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν όσοι βρίσκονται μέσα.

03:07 – Επαναλειτουργεί το site της EΡΤ.

03:01 – Συγκεντρωμένος παραμένει ο κόσμος και έξω απ΄ όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανά την Ελλάδα.

03:00 – Κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Όλοι μαζί τραγουδούν “Το ακορντεόν” του Μάνου Λοΐζου.

02:36 – Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για σήμερα Τετάρτη στις 17:00 τοπική ώρα.

02:29 – Η σημερινή απεργία που ξεκινά στις 6 π.μ. αφορά τους δημόσιους δημοτικούς και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, το ΑΠΕ και τη ΓΓΕ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

“Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.”

02:21 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες έξω από τα τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης. Συγκέντρωση πολιτών υπάρχει και έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας.

02:06 – Διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενδεχομένη ανάμειξή της στην αιφνιδιαστική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων-Πράσινων με επείγουσα ερώτησή τους.

01:53 – Απεργία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και από τις 6:00 της Πέμπτης στις εφημερίδες

01:44 – Δελτίο τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη διακοπή του σήματος του 902 από την DIGEA. «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια της DIGEA να διακόψει τη ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ».

01:17 – Πρώτη είδηση σε μεγάλα διεθνή sites είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ. Oι New York Times σημειώνουν: Η Ελλάδα θέτει εκτός λειτουργίας την δημόσια τηλεόραση για να κάνει περικοπές, ενώ ο Guardian έχει τίτλο: Η κρατική τηλεόραση εκτός λειτουργίας για να γίνουν περικοπές.

01:02 – Από τα μεγάφωνα του ραδιομεγάρου ζητείται η εκκένωση του κτηρίου, καθώς υπάρχει πληροφορία ότι μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις.

00:51 – “Μόλις ενημερωθήκαμε όσοι δεν δουλεύουμε για τη μετάδοση, να βγούμε στο προαύλιο γιατί υπάρχουν πληροφορίες για επιχείρηση της Αστυνομίας”, έγραψε στο Facebook η δημοσιογράφος Ρένια Τσιτσιμπίκου.

00:45 – Έπεσε το σήμα και της ERT WORLD.

00:41Έβγαλε ανακοίνωση ο Γ. Παπανδρέου:

“Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η αλήθεια είναι, ότι η ΕΡΤ, έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενημέρωσης και τις απαιτήσεις των Ελλήνων τηλεθεατών και προσθέτως, στις ανάγκες της χώρας και την προβολή της διεθνώς.

Αυτό όμως, απαιτεί σχέδιο και βεβαίως, την αλήθεια προς την Ελληνική κοινωνία και σεβασμό προς τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση με τη σημερινή της απόφαση, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την υποκρισία και την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύτηκε η Νέα Δημοκρατία.

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -που παρέλαβε την ΕΡΤ ελλειμματική και την κατέστησε άμεσα πλεονασματική-, επιχείρησε τολμηρές τομές στην ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία και ο σημερινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αντέδρασαν με πύρινες δηλώσεις. Αντί να συμβάλλουν, όπως είχαν χρέος, στην ουσιαστική αλλαγή της ΕΡΤ, υπονόμευσαν την όλη προσπάθεια.

Σήμερα, αντί να ζητούν συγνώμη για την στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη. Και βεβαίως, φτάνουν στο σημείο να σπηλώνουν αδικρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Τότε, δεν θέλησαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, σήμερα, οδηγούν την ΕΡΤ σε κλείσιμο.

Η χώρα χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας.

Η διασφάλιση αυτής της αποστολής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία.”

00:14 – “O Πρωθυπουργός πρέπει την ύστατη στιγμή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας και να πάρει πίσω τις αποφάσεις του για την ΕΡΤ. Η χώρα χρειάζεται ηρεμία”, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

00:12 – Την ώρα που χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει ανά την Ελλάδα για το σκανδαλώδες κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ο Μ. Βαρβιτσιώτης γράφει στο Twitter του: “Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί άλλο να πληρώνει την σπατάλη του δημοσίου. Σήμερα έγινε το αυτονόητο για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού”.

00:12 – “Ανεξάρτητα πως πρέπει να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, η πράξη Σαμαρά που είναι μειοψηφία, να την κλείσει είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Συνιστά εκτροπή”, έγραψε στο Twitter του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

00:08 – Σε εξέλιξη συναυλίες στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.

00:06 – Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε το σήμα της ΕΡΤ και στη NOVA.

00:00 – Έπεσε το site της ΕΡΤ.

Το μήνυμα που εμφανίζεται, αν προσπαθήσετε να μπείτε στη σελίδα της ΕΡΤ.


23:59 – Σε ψήφισμα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ προχώρησε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Λευκό ψήφισε η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ενώ το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισε η παράταξη που είχε εκλεγεί με ψηφοδέλτιο που ήταν προσκείμενο στο ΛΑΟΣ. Το ψήφισμα, το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Γ. Μανουσαγιαννάκη (από την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ), χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς να απολυθούν οι εργαζόμενοι.

23:57 – Σταμάτησε και η αναμετάδοση της ΕΡΤ από τον 902.

23:53 – Κλειστά και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

23:49 – Από ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ERT WORLD. (Yπάρχουν προβλήματα στη μετάδοση).

23:42 – Σύμφωνα με αναγνώστη του koutipandoras.gr από τις Βρυξέλλες, η ERT WORLD εκπέμπει ακόμη.

23:32Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12:00 ο Αλέξης Τσίπρας.

23:25 – Διαψεύδουν πηγές του Μαξίμου την πληροφορία ότι υπήρξε σήμερα Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλο, για το θέμα της ΕΡΤ.

23:22 – Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ΕΡΤ από το WEB TV για λίγη ώρα ακόμη.

23:21 – Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER) ζητά απο την Ελληνικη Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της για κλείσιμο της ΕΡΤ.

23:15 – Έπεσε το σήμα της ΝΕΤ. “Μου θύμισε τις μέρες του Πολυτεχνείου”, ήταν η τελευταία ατάκα του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη.

Δείτε τα τελευταία δευτερόπλεπτα.

23:13 – Σε αρκετές περιοχές άνδρες των ΜΑΤ έχουν ήδη κατεβάσει τους πομπούς από τους οποίους γινόταν η αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η μετάδοση της ΕΡΤ και σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

23:11 – Ιδιωτικό κανάλι θα μεταδώσει τον αυριανό αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Τα δικαιώματα του αγώνα, τα οποία είχε η ΕΡΤ, θα εκχωρηθούν σε ιδιωτικό κανάλι το οποίο θα επιλέξει το ΥΠ.ΟΙΚ.

23:07 – Έχουν φθάσει οι άνδρες των ΜΑΤ στον Υμηττό.

23:06 – Δεν βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν πριν από λίγο.

23:05 – Κλείνει από τον κόσμο το ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Σταυρού Αγ. Παρασκευής.

23:04 – “Δεν νοείται ελληνικό κράτος χωρίς κρατική τηλεόραση”, είπε ο πρόεδρος των Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος.

23:02 – “Η παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί εγγύηση της πολυφωνίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, αποτελεί εγγύηση για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, που σήμερα πολλαπλών δοκιμάζονται. Η ενημέρωση του πολίτη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραδοθεί κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

22:57 – Έπεσε ο πομπός της Πάρνηθας.

22:56 – Αυξάνονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας γύρω από την ΕΡΤ

22:55 – Διακόπηκε η λειτουργία της ΕΤ3.

22:53 – Έπεσε το αναλογικό σήμα της ΝΕΤ.

22:52 – Δυνάμεις των ΜΑΤ κινούνται προς τους πομπούς της ΕΡΤ για να τους κατεβάσουν.

22:48 – “Πρόκειται για πραξικόπημα. Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χρησιμοποιούνται γκεμπελικοί μέθοδοι. Στηρίζει μόνο η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. Αν η ΝΔ θέλει να συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή να μας το πει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει να μην υπογράψει”, δήλωσε ο Π. Καμμένος, από τον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, όπου βρίσκεται με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

22:41 – “Αν δεν μπορεί και δεν αντέχει να είναι Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ας καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι αδιανόητο να περάσει η πραξικομματική και απαράδεκτη απόφαση για την ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αρχηγός Δεξιάς παλαιάς κοπής”, είπε πριν από λίγο ο Κώστας Σκανδαλίδης για τον Πρωθυπουργό.

22:40 – «Αυτή η μέρα μπορεί ν’ αποβεί αποφράδα για την πατρίδα μας. Για ό,τι ακολουθήσει εις βάρος της κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας, η ευθύνη βαρύνει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που, αγνοώντας τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έλαβαν μια απόφαση απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ίδια την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία μας. Οφείλουν να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να την ανακαλέσουν», δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος νωρίτερα, συνομιλώντας με εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας, του επέστησε την προσοχή, τονίζοντας ότι “αν αρχίσουν από εδώ σοβαρά επεισόδια μπορεί ότι δεν έχει συμβεί εδώ και τρία χρόνια σε αυτή την χώρα, να συμβεί τώρα”.

22:35 – Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ οργανώνουν ομάδες οι οποίες θα περιφρουρούν τους χώρους εντός και εκτός του σταθμού.

22:31 – “Η ομογένεια πληροφορήθηκε το ξαφνικό αυτό γεγονός, με αισθήματα λύπης και απογοήτευσης”, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο επικεφαλής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης.

22:22 – Αναβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, η οποία θα ακολουθούσε του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ.

22:20 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία διοργανώνουν για αύριο Τετάρτη οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Κύπρου. Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) πραγματοποίησαν 5λεπτη στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το “λουκέτο” στη δημόσια τηλεόραση.

22:17 – Ολοένα αυξάνεται ο κόσμος στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, ενώ κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα.

22:08Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την ΕΡΤ: “Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί ενώ το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες. Ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.”.

21:56 – Πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης ή μη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου φέρνει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ. Με εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης ο Φ. Κουβέλης.

21:50 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων.

Δείτε βίντεο από το thesstoday.gr

21:49 – “Ζητάμε την άμεση ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την άμεση σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Εάν δεν συμβεί αυτό θα επανεκτιμήσουμε τη στάση μας”, δήλωσε πριν από λίγο με νόημα η Φ. Γεννηματά στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

21:47 – “Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, δήλωσε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος.

21:24 – “Εκφράζουμε τη βαθιά μας αγανάκτηση για την απόφαση αυτή. Σας καλούμε να την πάρετε πίσω. Πρώτη φορά στην ιστορία των Μέσων Ενημέρωσης αποφασίζεται το κλείσιμο ενός δημόσιου τηλεοπτικού φορέα”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της EBU προς τον έλληνα πρωθυπουργό.

21:13 – «2.500 οικογένειες και η δημόσια τηλεόραση βρέθηκαν στο βωμό του φιάσκου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΟΠΑΠ», έγραψε στο Twitter του ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.

21:13 – Με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη στις 14:00 ο Ευαγ. Βενιζέλος.

20:56 – Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ: “Η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της τρόικας και είναι έτοιμη να υλοποιήσει χωρίς καμία αντίσταση, όπως όλα δείχνουν, τις απαιτήσεις της, κλείνοντας την ΕΡΤ”.

Οι αντιδράσεις πολιτικού κόσμου και συνδικαλιστικών φορέων

ΕΣΗΕΑ: “Παραδώστε την ταυτότητά σας κ. Κεδίκογλου”

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.

Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.

Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή”.

Αλ. Τσίπρας: “Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό»

«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτή η πράξη που φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση είναι η 19η στη σειρά τον ένα χρόνο της διακυβέρνησης Σαμαρα. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ενάντια όχι μόνο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά στον ελληνικο λαό που πληρώνει την ερτ που δικααιούται να έχει δημόσια και πλουραλιστική τηλεόραση.

Λένε φέμματα διότι η ΕΡΤ δίνει στο δημόσιο προϋπολογισμό δεν παίρνει. Φιμώνουν τη δημοσια τηλεόραση για δύο λόγους. Διότι αυτό απαιτεί η τρόικα και δευτερον διότι θέλουν να μετατρέψουν τη δημόσια τηλεόαραση σε μία νέα ΥΕΝΕΔ.

Θα ήθελα να καλέσω τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους να πάρουν θέση από αυτή την αντιδημοκρατική και αδιανόητη απόφαση. Καλώ όμως και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω αυτή την πράξη και να φέρει το θέμα στη Βουλή. Μην τολμήσουν να διακόψουν σήμερα το σήμα της ΕΡΤ, δεν έχουν δικαίωμα να διακόψουν το σήμα. Θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι θέμα Δημοκρατίας. Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα και την κυβέρνηση του μνημονίου.

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα, πρόκειται για μια απόπειρα κατάλυσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν θα λειτουργήσουμε σπασμωδικά»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ «πράξη ενάντια στην πολυφωνία και την δημοκρατία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να «ράψει» τη δημόσια τηλεόραση στα μέτρα της.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ότι θα αποτελέσει «ανάχωμα» στην προσπάθεια συρρίκνωσής της.

«Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο καθένας να βάλει πλάτη», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιέυθηκε και αφορά το κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου, δείχνει να συνδέεται άμεσα με τα σενάρια των τελευταίων ωρών τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους, και η κατάσταση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης θυμίζει καζάνι που βράζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει καν τις υπογραφές όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

“Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος και υπογραμμίζεται ότι η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Eπαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ και σημειώνει ότι οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι “δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά και απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση όλου του προσωπικού της”, ενώ ζήτησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης.

Μανιάτης: “Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει”

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην ΕΡΤ Α.Ε.

«Μια Κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων», τόνισε ο κ. Μανιάτης, λίγο μετά την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ και επαναλειτουργία της μετά από «κάποιο» χρονικό διάστημα.

«Ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με το χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ο κυβερνητικός εταίρος, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα της ΕΡΤ είναι «αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Έντονες όμως ήταν οι αντιδράσεις και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης έκανε λόγο για κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Και υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση η ΕΡΤ είναι “αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προκλητική απόφαση της κυβέρνησης καθώς με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς «να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο».

Η δήλωση Κουτσούμπα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» τονίζει ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ», επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας.

Μόσιαλος: “Διαφωνώ με τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ”

«Διαφωνώ απολύτως με τη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Όταν πριν από 22 μήνες υποβλήθηκε με δική μου πρωτοβουλία το Σχέδιο για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ πολλοί -σχεδόν όλοι- εναντιώθηκαν. Το Σχέδιο εκείνο και ορθολογικό ήταν και κριτήρια ελάφρυνσης του πλεονάζοντος προσωπικού είχε. Κυρίως όμως, διατηρούσε την έννοια της δημόσιας και όχι κομματικής και κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η «λύση» που σήμερα προκρίνεται –και που αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να προχωρήσει- ούτε αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιεί ούτε ορθολογικά στοιχεία περιέχει, κυρίως δε αντιστρατεύεται την ίδια τη λογική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος, ο πρώην υπουργός ο οποίος είχε εκπονήσει παλαιότερα σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ.

«Ακόμη και τώρα υπάρχει περιθώριο για λογική και συναινετική λύση στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ που οφείλει να λειτουργεί με κοινωνική ευθύνη και συνείδηση και η οποία επιπλέον αποτελεί ένα κρίσιμο δημόσιο οργανισμό για την δημοκρατία, τον πολιτισμό αλλά και την έξοδο από την κρίση», επισημαίνει.

ΓΣΕΕ

«Αντί κάποιοι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διαδικασίες fast track, ν’ αποφασίζουν το κλείσιμο, τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΕΡΤ, ας εργαστούν με την ίδια θέρμη για την προστασία της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης , που μονομερώς αποφασίζει και επιβάλλει το κλείσιμό της. Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου, προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Είναι η μόνη ανεξάρτητη και δημόσια φωνή και επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια, ανεξάρτητη αποκομματικοποιημένη και υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση της κυβέρνησης και παραμένουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Τίθεται ευθέως ζήτημα δημοκρατίας και ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα πρέπει να έλθει άμεσα στη Βουλή προς συζήτηση και να δοθεί η δυνατότητα στην Εθνική αντιπροσωπεία να πάρει θέση δημόσια και δημοκρατικά.

Η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας τα τραγικά λάθη που αναγνωρίζει το ΔΝΤ στην έκθεσή του αλλά και την προτροπή του κυρίου Γιούνκερ να μην πωληθούν οι ΔΕΚΟ και τα νησιά μας για να ικανοποιηθούν οι “γκουρού” των αγορών και οι βόρειοι “εταίροι” μας.

Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα δώσουν δυναμικά τη μάχη για το δημόσιο χαρακτήρα της και για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της».

Γ. Σγουρός: “Επέλεξαν την τακτική του ξαφνικού θανάτου για χιλιάδες εργαζομένους”

Η τακτική του ξαφνικού θανάτου που επέλεξε η κυβέρνηση για χιλιάδες εργαζομένους, έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές του διαλόγου και της ελεύθερης έκφρασης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προστατευθεί με κάθε τρόπο το πολύτιμο ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.

ΕΣΗΕΜ-Θ: “Πρωτοφανής ενέργεια η απόφαση για την ΕΡΤ”

Πρωτοφανή ενέργεια, χαρακτηρίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά «να καταστήσει την Ελλάδα μέσα σε μια μέρα τη μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν θα έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση». Παράλληλα η Ένωση κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι, συνδυάζοντας κυνισμό και λαϊκισμό, αποδοκίμασε τακτικές που ο ίδιος και η κυβέρνηση Σαμαρά προώθησαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως οι «χρυσές» προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων και οι εξωτερικές παραγωγές.

Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, όσο το επιτρέπει η κυβέρνηση.

Κεδίκογλου: “Η ΕΡΤ τελειώνει σήμερα”.

Δεν σεβάστηκαν το Σύνταγμα ούτε για την ΕΡΤ

Οταν ο Κεδίκογλου έσκιζε τα ιμάτιά του για την ΕΡΤ πριν ένα χρόνο (video)

Άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη: Το ναυάγιο του success story Σαμαρά «έφαγε» την ΕΡΤ

Τι αποτελεί μέχρι σήμερα την ΕΡΤ

5 τηλεοπτικά κανάλια ( ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERTworld και ERT HD), 7 ραδιοφωνικά προγράμματα με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΑ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Πέμπτο Πρόγραμμα – Φωνή της Ελλάδος), 3 ραδιοφωνικά προγράμματα με έδρα τη Θεσσαλονίκη ( 95,8 , 102 και Τρίτο), 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα, Μουσικά Σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία)
Εκδόσεις (περιοδικό Ραδιοτηλεόραση), Διαδικτυακό τόπο www.ert.gr, Ψηφιακό Αρχείο ( www.ert-archives.gr), web tv (www.ert.gr/webtv), 2.324 εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό και, 792 εργαζόμενοι ως έκτακτο προσωπικό.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…