Newsroom

Newsroom

Έρευνα για το "λάδι" στο Αλλοδαπών, προκάλεσαν οι καταγγελίες στο koutipandoras.gr

Του Μαρίνου Γκασιάμη Προκαταρτική έρευνα διέταξε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έφτασαν στο koutipandoras.gr…

1 400

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Προκαταρτική έρευνα διέταξε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έφτασαν στο koutipandoras.gr σε σχέση με τον χρηματισμό διάφορων υπηρεσιακών παραγόντων στην υποδιεύθυνση αλλοδαπών Αττικής και στο τμήμα απελάσεων ώστε να αφήνουν ελεύθερους, αλλοδαπούς που έχουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Η «ταρίφα» είναι από 1800 έως 2000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο koutipandoras.gr, αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, λαμβάνουν το ποσό αυτό και δίνοντάς τα 1200 σε δημόσιους λειτουργούς στις διευθύνσεις που χειρίζονται θέματα απελάσεων και κρατώντας τα υπόλοιπα 600 – 800 ευρώ για τους ίδιους, κατορθώνουν συγκεκριμένα άτομα που δεν διαθέτουν ούτε τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά και ούτε αναφορά μόνιμης κατοικίας ώστε να μπορεί να τους εντοπίσει η αστυνομία, να αφήνονται ελεύθερα.
Ο χειρισμός δε αυτών των υποθέσεων όπως μας καταγγέλθηκε είναι στην διακριτική ευχέρεια συγκεκριμένων αξιωματικών.
Οι καταγγέλλοντες μας ανέφεραν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις Αφγανών υπηκόων, 54 και 28 ετών αντίστοιχα, που από τα μέσα Ιανουαρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίου παρά το ότι η αίτηση απελευθέρωσής τους είχε απορριφθεί, αφέθηκαν «ως εκ θαύματος» ελεύθεροι. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο 28χρονος έχει και ποινικό μητρώο.
Μας καταγγέλθηκε ακόμα πως για «ξεκάρφωμα» αφήνονται ελεύθερα άτομα και χωρίς την παραπάνω διαδικασία ενώ όπως μας τονίστηκε στην ίδια καταγγελία το «συνήθειο» αυτό είναι κοινό μυστικό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Επειδή όμως η έρευνα συνεχίζεται και για το koutipandoras.gr, νέα στοιχεία ήρθαν εις γνώσιν μας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, μας καταγγέλθηκε συγκεκριμένη διεύθυνση καταστήματος, που είναι ένα από τα 3-4 που γίνεται αυτού του είδους η συναλλαγή στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, συγκεκριμένο αλλοδαπό άτομο μεταβαίνει απογευματινή ώρα στην αρμόδια υπηρεσία όπου δίνει τα στοιχεία των προς απελευθέρωση ατόμων.

Την επομένη ή και την ίδια ημέρα άτομο Ελληνικής(;) καταγωγής με ΙΧ σκούρου χρώματος περνά από το κατάστημα και παίρνει τα χρήματα…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…