Επιστρέφει το φάντασμα της τρομοκρατίας- Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για το «χτύπημα» (video)

Οι τρεις επιθέσεις σε έναν μήνα προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ

εκρηξη

Την ολική επαναφορά της τρομοκρατίας στη χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια «απουσίας», σηματοδοτεί η ισχυρή έκρηξη στην τράπεζα της οδού Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην «καρδιά» της Αθήνας.

Διαβάστε επίσηςΗ τρομοκρατία επέστρεψε-H «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας

Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν εκτιμήσεις ότι το κεφάλαιο τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει κλείσει. Και αυτό διότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα είχαν «σωπάσει» και οι «χαρτογραφημένοι» τρομοκράτες είχαν αποσυρθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ieidiseis, μέσα σε διάστημα ενός μήνα τρεις κλιμακούμενες επιθέσεις ήρθαν να ανατρέψουν σταδιακά τις αισιόδοξες προβλέψεις, με αποκορύφωμα τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη που στέλνει το μήνυμα της «ολικής επιστροφής» του αντάρτικου πόλης.

Στο ίδιο σημείο -και συγκεκριμένα ακριβώς απέναντι στο υπουργείο Εργασίας- είχε τοποθετηθεί βόμβα το 2016 από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Η τελευταία βομβιστική επίθεση που ήταν της ίδιας «δυναμικής» με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2018, όταν εξερράγη ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Καθημερινή στο Νέο Φάληρο.

Φόβοι για νέο χτύπημα

Την ίδια στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για το νέο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς υπάρχει φόβος για νέα βομβιστική επίθεση μέχρι να υπάρξει προκήρυξη για τη βομβιστική επίθεση,το οποίο θα έχει και την σφραγίδα της οργάνωσης που το αναλαμβάνει.

Παράλληλα, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στο κέντρο της Αθήνας ερευνούν εξονυχτιστικά οι Αρχές για να διαπιστώσουν όλα τα βήματα των τρομοκρατών.

Ποιοι είναι όμως οι τρομοκράτες που αποφάσισαν εν έτει 2024 να αναβιώσουν το «φάντασμα» της τρομοκρατίας; Στελέχη της Αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για μία «μίξη» νέων και παλιών τρομοκρατών.

Και αυτό διότι, η σημειολογία του «χτυπήματος», θύμισε παλιές εποχές κατά τις οποίες τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν την επιχειρησιακή επάρκεια να «χτυπούν» σε κεντρικά σημεία, κάτω από τη μύτη των αστυνομικών, χρησιμοποιώντας βόμβες με τεράστια ισχύ. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι είχε προηγηθεί του χθεσινού χτυπήματος καλή επόπτευση του χώρου και ότι οι δράστες είχαν πάνω τους βαρύ οπλισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη συμπλοκή στην «καρδιά» της πρωτεύουσας σε περίπτωση «συνάντησής» τους με αστυνομικούς. Επίσης, η επίθεση δείχνει ότι υπάρχει «πυροτεχνουργός» που είναι σε θέση να κατασκευάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος.

Σίγουρα πρόκειται για ένα χτύπημα – επίδειξη δύναμης και προφανώς κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ο “μεταφορέας” της βόμβας ήταν αποφασισμένος και έτοιμος για όλα.

 

Τρία χτυπήματα σε ένα μήνα

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα σημειώθηκαν τρία τρομοκρατικά χτυπήματα. Αυτό που δεν περνά απαρατήρητο είναι ότι υπήρξαν τρεις διαφορετικές οργανώσεις που φέρονται να έβαλαν τη «σφραγίδα» τους σε αυτές τις ενέργειες.

Τον Δεκέμβριο η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί. Στα τέλη του Ιανουαρίου η «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε τράπεζα της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, ενώ ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τη χθεσινή έκρηξη φέρεται να ανέφερε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναρωτιούνται πόσο πιθανό είναι μέσα σε μικρό διάστημα να ενεργοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες του αντάρτικου πόλης. Έτσι, εξετάζεται κατά πόσο υπάρχει κοινό «διευθυντήριο» και εάν οι τρεις επιθέσεις αποτελούν μέρος του ίδιου σχεδιασμού.

 

 

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…