Η τρομοκρατία επέστρεψε-H «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα, που ενημέρωνε για την τοποθέτηση της βόμβας, η οποία εξερράγη έπειτα από 40 λεπτά.

εργασιας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μια ημέρα και ώρα που το κέντρο είναι γεμάτο από κόσμο με την ευθύνη να αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Διαβάστε επίσηςΈκρηξη βόμβας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα, που προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά.

 

Ειδικότερα, η βόμβα εξερράγη στη 1:29 τα ξημερώματα, ενώ στις στις 00:49 άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών και είχε προειδοποιήσει για μηχανισμό μεγάλης ισχύος που θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Αρχικά δήλωσε πως βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας και σε δεύτερο τηλεφώνημα άλλαξε το σημείο λέγοντας πως είναι σε τράπεζα.

 

Από έχουν σπάσει τζάμια μέχρι και τον 7ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, ενώ στο σημείο έσπευσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάσταση.
Εντύπωση προκαλεί ότι οι δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό αδιαφόρησαν για τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν, ενώ η ώρα  και το σημείο   η οποία εξεράγει επίσης δείχνει ότι οι δράστες δεν λογάριασαν  ούτε τον κόσμο όπου διέρχεται  από εκεί.

Το χτύπημα αυτό δείχνει ότι η τρομοκρατία επέστρεψε μετά από χρόνια,  καθώς αυτό είναι το δεύτερο χτύπημα μετά από εκείνο τα Χριστούγεννα του 2023, όπου είχε τοποθετηθεί βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ, από την πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», η οποία μάλιστα προειδοποιούσε με νέα χτυπήματα.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη