Επιστολική ψήφος: «Γαλάζιο» στραπάτσο με ευθύνη Κεραμέως – Δεύτερες σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα πάει άπατη η τροπολογία» σχολίασε στο documentonews.gr στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους διαδρόμους της Βουλής

EK Niki Kerameos

Μπούμερανγκ ενδέχεται να γυρίσει η προσπάθεια της Νίκης Κεραμέως να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση, καταθέτοντας τροπολογία στο νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές, η οποία επεκτείνει τη συγκεκριμένη δυνατότητα για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές.

Έως ότου η υπουργός Εσωτερικών ανέβει στο βήμα της Βουλής πυρπολώντας τη διαδικασία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (συν η Πλεύση Ελευθερίας) αναμενόταν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, παρά τις επιμέρους ενστάσεις. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα το σχέδιο νόμου να «περάσει» με 232 ψήφους.

Ωστόσο, η καιροσκοπική τακτική που εφήρμοσε η πλειοψηφία ενδέχεται να ανατρέψει τη διευρυμένη πλειοψηφία που είχε διαμορφωθεί για το νομοσχέδιο, ενώ για την τροπολογία (η οποία απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους για να τεθεί σε ισχύ) δεν γίνεται καν λόγος.

«Θα πάει άπατη η τροπολογία» σχολίασε στο documentonews.gr στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους διαδρόμους της Βουλής, το οποίο δεν απέρριψε το σενάριο να μεταστραφεί η στάση του κόμματος για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Ανατροπή δεδομένων;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ήδη επικρατούν δεύτερες σκέψεις στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο Κεραμέως και δεν αποκλείεται η αλλαγή στάσης. Ο λόγος -σύμφωνα με τις πληροφορίες- είναι η καιροσκοπική στάση της υπουργού και εν συνόλω της συμπολίτευσης, γεγονός που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη για τόσο σημαντικές τομές.

Διόλου τυχαίο ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, άσκησε σκληρή κριτική για την αιφνιδιαστική τροπολογία, καθώς έψεξε την υπουργό για τον «τσαπατσούλικο τρόπο» που χειρίζεται τόσο σημαντικά θέματα δημοκρατίας, ενώ έκανε λόγο και για «τροπολογία λαθροχειρίας».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Κατρίνης, ήταν πιο ευθύς σε σχέση με τη θέση του κόμματος στην επί της αρχής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου. «Η στάση μας ξεκινά από μηδενική βάση» είπε, αποκαλώντας τα στελέχη της συμπολίτευσης «τυχοδιώκτες με τ κεφαλαίο».

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει στάση επί του νομοσχεδίου, αλλά κάλεσε τη Ν. Κεραμέως να αποσύρει την τροπολογία και να μην επιμείνει στη νομοθέτηση δια αυτού του τρόπου, προτείνοντάς να κατατεθεί η ρύθμιση με τη μορφή νομοσχεδίου. «Εφόσον φέρετε νομοσχέδιο, πάλι θετικοί θα είμαστε» πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ειδήσεις που ενδιαφέρουν:

Μεσολόγγι: «Πολλαπλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο» βρήκε ο ιατροδικαστής στη σορό του Μπάμπη

Ξανά προκλητικός ο Μπέος: Απείλησε με ξυλοδαρμό δημοτικό σύμβουλο 

Μεσολόγγι: Προφυλακίστηκε ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του 31χρονου – Τον πάνε στον Κορυδαλλό

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…