Newsroom

Newsroom

Επιστολή-κόλαφος στα κατασχεμένα έγγραφα του Άκη

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βγαίνουν από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής…

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βγαίνουν από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και επιστολή βάσει της οποίας ο συντάκτης ενημερώνει τον παραλήπτη για τις μειώσεις των προμηθειών που χορηγούν μεγάλες γερμανικές εταιρείες προκειμένου να πάρουν έργα στην Ελλάδα.
«Η Rheinmetall όπως και όλες οι μεγάλες γερμανικές βιομηχανίες εφαρμόζουν πλέον τον «νόμο περί διαφθοράς» με συνέπεια να μειώνονται συνεχώς οι προμήθειες. Αν καθυστερήσουμε κι’ άλλο δεν γνωρίζω που θα πάμε…».

Ο συντάκτης της επιστολής παρέχει ενημέρωση για την εικόνα που έχουν οι Άγγλοι για τον αποδέκτη της επιστολής, οι οποίοι πληρώνουν ακόμα υψηλές προμήθειες γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οι Άγγλοι μπορούν και δίνουν ακόμη μεγάλα ποσοστά»
«Με πλησίασε η STEYR αρμάτων αναφέρει ….για συμφωνία Έτσι πρέπει να αποφασίσουμε τώρα: ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ CV 90 αγγλικό ή ASCOD Αυστριακό;»

Ειδική μνεία γίνεται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς: «….Όλοι και οι 3 χρησιμοποιούν ηλεκτρικά του γερμανού φίλου μου που είδες για τα τραμ. Η συμμετοχή του είναι 9 δισ. Είναι έτοιμος να συμφωνήσει μαζί μου (δεν ξέρω ποσοστό αρκεί να πάρει μήνυμα ότι δεν κλείνει η υπόθεση αλλά θα καθυστερήσει και μάλλον θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός. …»

Εντωμεταξύ, σύμφωνα πάντα με τις ιδιόχειρες σημειώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, ο ίδιος εξάγει και συμπεράσματα για την πολιτική αντιμετώπιση του θέματος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να…«αποκλειστεί ότι πίσω από την ταυτότητα αξιωματούχος υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι άλλο κυβερνητικό στέλεχος (άλλος υπουργός, μέλος ΚΥΣΕΑ, Εμμανουήλ, κ.λπ.) ώστε δια της εις άτοπον απαγωγής να φωτογραφηθεί ο Α.Τ» (σ.σ. προφανώς πρόκειται για τα αρχικά του ονόματος του πρώην υπουργού.

Για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται: «Συσχέτιση της Τορκάσο της υπόθεσης του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με παράνομες πληρωμές, η ισχυρή σχέση Α.Τ. – Μπέλτσιου («ταμίας») αλλά και ο ρόλος Μπέλτσιου («το κλειδί που θα άνοιγε την πόρτα»).


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…