Κόκκαλης σε Μαρινάκη για Ολυμπιακό: Δεν κρύβομαι πίσω από offshore εταιρείες

Με μια σκληρή επιστολή που στέλνει προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Βαγγέλη Μαρινάκη φουντώνει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο με αφορμή τον Ολυμπιακό. 

 
Νίκος Σπυρόπουλος 20/11/2019 | 16:15

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας, βάλλει κατά του Μαρινάκη τον οποίο μεταξύ άλλων κατηγορεί πως χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που ελέγχει ως ασπίδα προσωπικής του προστασίας, εργαλεία προώθησης προσωπικών σου συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών. 

Η επιστολή γίνεται ακόμα πιο καυτή: «Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν προσωπικά Πρόεδρος και ο μέτοχος του Ολυμπιακού χωρίς να κρύβομαι πίσω από offshore εταιρείες και παρένθετα πρόσωπα», γράφει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Βέβαια, η οικογένεια Κόκκαλη γνωρίζει και η ίδια πολύ καλά από offshore εταιρείες. Όταν «έσκασαν» τα Panama Papers, τόσο το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη όσο και συγγενικών του προσώπων εμφανίστηκαν να σχετίζονται με εξωχώριες εταιρείες.

Ο πρώην «ηγέτης» της πειραιώτικης ομάδας κάνει λόγο για μεθοδευμένες επιθέσεις στο πρόσωπό του αλλά και της οικογενείας του μέσα από ΜΜΕ που ελέγχει ο Μαρινάκης. Χαρακτηρίζει οχετό τα όσα γράφτηκαν (σ.σ γράφτηκε και άποψη από τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο στο in.gr με τίτλο: «O βρώμικος πόλεμος του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό» ενώ καταλήγει: «Ο Ολυμπιακός ανήκει στο λαό του, είναι πιο μεγάλος από μένα και σίγουρα από σένα. Μην συνεχίζεις να τον μικραίνεις».

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Τι έχει συμβεί

Η άνω επιστολή αποτελεί συνέχεια του πολέμου που μαίνεται μεταξύ του Κόκκαλη και του υπόδικου Μαρινάκη και αφορά την επιστολή που έστειλε η εταιρεία Intrakat στην «Θρύλος Α.Ε.» ζητώντας να της επιστραφεί η έκταση του προπονητικού κέντρου στον Ρέντη, η οποία χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η εταιρεία ενημέρωνε πως θα διακόψει τη μίσθωση του οικοπέδου.

Της επιστολής αυτής ακολούθησε απάντηση της Θρύλος ΑΕ. Η εταιρεία μεταξύ άλλων επιτέθηκε προσωπικά στον Σωκράτη Κόκκαλη. «Δυστυχώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τους γιους του και τους συνεργάτες του, βασιλιάς τους είναι το χρήμα ενώ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένα όχημα επίτευξης κερδών για τις κρατικοδίαιτες εταιρείες του.», έγραφε συγκεκριμένα. Αναλυτικά οι επιστολές παρακάτω.

Eπιστολή Intrakat προς ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ

«Όπως γνωρίζετε, η διάρκεια του από 01.02.2014 μεταξύ μας Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης του οικοπέδου επιφανείας 12.655,08 τμ που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, έληξε την 30.6.2019.
 
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Εταιρεία μας δεν προτίθεται να προβεί σε παράταση ή ανανέωση του μισθωτηρίου, καθώς σκοπεύει να προβεί σε πώληση του ακινήτου της.
 
Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε να μας αποδώσετε το ακίνητο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 12 του μισθωτηρίου, εντός 30 ημερών από την παρούσα. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από την 1/7/2019 μέχρι και σήμερα οφείλετε το ποσό των € 15.033,84 ως αποζημίωση χρήσης του ακινήτου κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 του μισθωτηρίου.
 
Αρμόδιος επικοινωνίας για την παράδοση του ακινήτου και την τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων από το μισθωτήριο είναι ο κ. Ιωάννης Σχοινάς».


Επιστολή Θρύλος ΑΕ σε Intrakat

«Με μεγάλη απογοήτευση αλλά χωρίς ίχνος έκπληξης, λάβαμε την επιστολή σας που μας ενημερώνει ότι η Εταιρεία σας αποφάσισε απροειδοποίητα και κατά παράβαση των οικείων νομοθετικών διατάξεων, και θέτοντας διορία μόλις 30 ημερών, να διακόψει τη μίσθωση οικοπέδου που αποτελεί μέρος των προπονητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη και στο οποίο προπονούνται και αγωνίζονται οι ομάδες της Ακαδημίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η INTRAKAT είχε αποκτήσει το οικόπεδο αυτό από τη ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. κατά την περίοδο που ιδιοκτήτης της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, στερώντας με αυτό το τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την ομάδα μας.

Επιλέγετε μάλιστα να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ώστε η ζημία να είναι μεγαλύτερη αφού ανατρέπεται όλος ο αγωνιστικός προγραμματισμός της Ακαδημίας μας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και πάλι η εχθρική στάση του Σωκράτη Κόκκαλη και των εταιρειών του απέναντι στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αποδείχθηκε με την υπόθεση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τη στάση του τα τελευταία τρία χρόνια και τις συμμαχίες του και τις δουλειές με όλους σχεδόν τους εχθρούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς και με το γεγονός ότι ο ίδιος και οι εταιρείες του δεν συνεισέφεραν ούτε ένα ευρώ για τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δυστυχώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τους γιους του και τους συνεργάτες του, βασιλιάς τους είναι το χρήμα ενώ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένα όχημα επίτευξης κερδών για τις κρατικοδίαιτες εταιρείες του. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήδη ετοιμάζει νέους χώρους κοντά στο προπονητικό κέντρο, για να φιλοξενήσουν τις ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού που κάνουν προπόνηση και αγωνίζονται στον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο έχουν επενδυθεί από μέρους μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να φτάσει στα υψηλά επίπεδα του προπονητικού κέντρου.

Σε ότι αφορά σε μια οφειλή μερικών χιλιάδων ευρώ σε σχέση με την μίσθωση, την οποία αναφέρετε στην επιστολή σας, σας ενημερώσουμε ότι έχει εξοφληθεί.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αφήνει χρέη όπως γινόταν επί των ημερών σας, με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μας μας κληροδοτήσατε. Για όλους εμάς, η λειτουργία της Ακαδημίας και των Σχολών, είναι πολύ σημαντική για τον Σύλλογο και την κοινωνία γιατί αποδίδει σε αυτήν εξαιρετικούς αθλητές, μαθητές και κυρίως ανθρώπους. Να είστε σίγουροι ότι μαζί με τη παραλαβή του οικοπέδου σας θα εισπράξετε και την καθολική αποδοκιμασία του κόσμου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για ένα ακόμα απρόκλητο χτύπημα στον Σύλλογο».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.