Επιδομα σίτισης για όσους εργαζομενους της ΕΡΤ εξακολουθούν να πηγαίνουν στο χώρο εργασίας

Την ώρα που τα πάντα είναι κλειστά, που τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό και η οικονομία έχει νεκρώσει η διοίκηση Γιώργου Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ αποφάσισε να χορηγήσει επίδομα σίτισης από 1.000 έως 3.000 ευρώ για όσους δεν κάνουν τηλεργασία από το σπίτι (συνολικά για κάθε κατηγορία), αλλά έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της εργασίας τους. Πρόκειται για ποσά που δεν αφορούν τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά αλλά για τα συνολικά ποσά που θα δοθούν στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται ότι είναι η διορισμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοίκηση της ΕΡΤ. 

Την ώρα που τα πάντα είναι κλειστά, που τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό και η οικονομία έχει νεκρώσει η διοίκηση Γιώργου Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ αποφάσισε να χορηγήσει επίδομα σίτισης από 1.000 έως 3.000 ευρώ για όσους δεν κάνουν τηλεργασία από το σπίτι, αλλά έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της εργασίας τους. Λες και πριν την τηλεργασία λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού η φυσική παρουσία δεν ήταν υποχρέωση του εργαζόμενου και θα πρέπει να ανταμειφθεί ειδικά τέτοια περίοδο.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Γεώργιου Γαμπρίτσου η οποία αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, χορηγείται «η παροχή έκτακτου βοηθήματος σίτισης ύψους 2.000 ευρω για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας που εργάζονται με φυσική παρουσία, – εξαιρείται η τηλεργασία, κατά την περίοδο που ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Αντίστοιχα με απόφαση επίσης της διοίκησης Γαμπρίτσου χορηγείται επίδομα έκτακτης σίτισης ύψους 3.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας που εργάζονται με φυσική παρουσία, – εξαιρείται η τηλεργασία, για την περίοδο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, καθώς επίσης και επίδομα σίτισης 1.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, που εργάζονται με φυσική παρουσία, 1.500 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων που εργάζονται φυσική παρουσία, 2.000 ευρώ οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που εργάζονται με φυσική παρουσία κτλ.

Από ότι φαίνεται βέβαια η διοίκηση Γαμπρίτσου φροντίζει να πάρουν το επίδομα και οι στενοί του συνεργάτες όπως προκύπτει επίσης από τις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Έτσι με απόφαση του κ. Γαμπρίτσου θα λάβουν έκτακτο βοήθημα σίτισης ύψους 1.000 ευρώ και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του Διευθύνοντος Συμβούλου που εργάζονται με φυσική παρουσία, ενώ από 1000 έως 2.000 ευρώ θα λάβουν οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ 3.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση Γιώργου Γαμπρίτσου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ και του Κωνσταντίνου Ζούλα στη θέση του προέδρου ήταν επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάτι που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς ο κ. Ζούλας ήταν προηγουμένως διευθυντής του γραφείου τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις της διοίκησης Γαμπρίτσου στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη στο documentonews.gr 

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 53χρονος κρατούμενος, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κλοπές και εξέτιε την ποινή…

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

«Φέτος τα σχολεία, παρά τις θριαμβολογίες του υπουργείου Παιδείας για τις καινοτομίες που τάχα εισάγει,…

Κρήτη: Υπάλληλος οδικής βοήθειας παρασύρθηκε από όχημα – Νέο εργατικό ατύχημα

Κρήτη: Υπάλληλος οδικής βοήθειας παρασύρθηκε από όχημα – Νέο εργατικό ατύχημα

Διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε έναν 30χρονο υπάλληλο οδικής βοήθειας, σε ένα χρονικό διάστημα που τα…