Newsroom

Newsroom

Επέστρεψαν και σήμερα πάνω από τις Οινούσσες οι Τούρκοι

Μετά την χθεσινή ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόκληση της Τουρκίας με την υπέρπτηση πάνω από Οινούσσες και Λέσβο ακόμα και με ιπτάμενο τάνκερ, η τουρκική πολεμική αεροπορία πέταξε και πάλι πάνω από τις Οινούσσες το πρωί της Τρίτης.

570ccde61dc52451788b469f

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, πέταξε στις 08:02 το πρωί της Τρίτης πάνω από τις Οινούσσες στα 17.000 πόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο σχηματισμός που εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου, στις 08:01 -χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης- εξήλθε του FIR Αθηνών στις 08:03 πετώντας πάλι μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Ένα από τα αεροσκάφη αυτά επέστρεψε μία ώρα αργότερα και πρόχώρησε και πάλι σε δύο υπερπτήσεις πάνω από το νησί των Οινουσσών.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια στις 09:07 πμ και 1 λεπτό αργότερα εξήλθε του FIR Αθηνών.

Δύο λεπτά αργότερα ξαναμπήκε στο FIR Αθηνών πέταξε πάνω από τις Οινούσσες πάλι στα 22.000 πόδια και 3 λεπτά αργότερα εξήλθε του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Πολύ καλά πληροφορημένη πηγή επεσήμανε στο koutipandoras.gr ότι οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο σίγουρα δημιουργούν ένα προβληματισμό, ωστόσο παρακολουθούνται ιδιαίτερα στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες….

Να υπενθυμίσουμε ότι η ποιοτικά αναβαθμισμένη πρόκληση, όπως πρώτο το koutipandoras.gr ανέδειξε την Δευτέρα, έρχεται σε μια περίοδο όπου στο Αιγαίο είναι σε εξέλιξη η ελληνική άσκηση «Ηνίοχος 2016», στην οποία συμμετέχουν και αεροπλάνα από ΗΠΑ και Ισραήλ.

Στην περιοχή που έγιναν οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και πλοίο του ΝΑΤΟ.