«Επαναστατική γυμναστική» χαρακτήρισε τις καταλήψεις ενάντια στην αστυνομοκρατία ο Υφυπουργός Παιδείας

Ενημέρωσε επίσης πως η κυβέρνηση σκοπεύει να γεμίσει τα πανεπιστήμια με ανεπαρκώς εκπαιδευμένους αστυνομικούς που μόλις θα έχουν προσληφθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

NewsRoom 14/04/2021 | 16:24

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega και ερωτηθείς σχετικά με τις καταλήψεις των φοιτητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με την Παιδεία και την πανεπιστημιακή αστυνομία, που έχει ήδη προαναγγελθεί πως σκοπός είναι να εδραιωθεί στα πανεπιστήμια, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των φοιτητών  «Επαναστατική γυμναστική». 

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Υπήρξε μια επαναστατική γυμναστική τις τελευταίες ημέρες. Ξεκίνησε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνεχίστηκε μετά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ήταν διάφορες κινήσεις νομίζω περισσότερο «για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, ότι υπάρχουμε». Πάντα ήταν οι κλασικές σκηνές, μια μικρή ομάδα ατόμων, κάποιοι απ’ αυτούς/ες μπορεί να μην ήταν, δεν το ξέρουμε αυτό το πράγμα, οι οποίοι κατά κύριο λόγο απέκλειαν την πρόσβαση στο ίδρυμα, αν και είχαμε και καταλήψεις όπως στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου απ’ ό,τι μαθαίνω, δεν έχουν γίνει ζημιές». 

Θα πρέπει πρώτα να μπει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια για να υπάρξουν αντιδράσεις σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις των φοιτητών δήλωσε πως  «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν φοιτητές μέσα στο Πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία και μάλιστα σε κάποια απ’ αυτά τα ιδρύματα που έχουν καταληφθεί δεν πρόκειται και να μπει πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν προβλέπεται δηλαδή.  Η αστυνομία θα μπει σε πανεπιστήμια που έχουν μεγάλο χώρο και έχουν πανεπιστημιούπολη, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, αυτά είναι πανεπιστήμια στα οποία υπάρχουν πολλά παραβατικά επεισόδια και τα οποία δεν σχετίζονται απαραιτήτως με το τι συμβαίνει μέσα στα μαθήματα όπου μπορεί να υπάρχει η γνωστή ιδεολογική τρομοκρατία, υπάρχουν και αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου». 

Η κυβέρνηση σκοπεύει να γεμίσει τα πανεπιστήμια με ανεπαρκώς εκπαιδευμένους αστυνομικούς που μόλις θα έχουν προσληφθεί 

Παράλληλα ο Άγγελος Συρίγος συμπλήρωσε πως «Βάσει του νόμου 47/77 οι αστυνομικοί αυτοί θα μπουν μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Θα πρέπει πρώτα να προσληφθούν, να εκπαιδευτούν και μετά να μπουν. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι επαναστατική γυμναστική,  να κρατιόμαστε σε εγρήγορση». Αυτό σημαίνει πως μέχρι τον Σεπτέμβρη, οι αστυνομικοί με τους οποίους θα φροντίσει η Αστυνομία να γεμίσει τα πανεπιστήμια, θα έχουν μόλις προσληφθεί και θα λάβουν μια εκπαίδευση κάποιων εβδομάδων ή ελάχιστων μηνών, πράγμα ιδιαιτέρως επικίνδυνο για το κύμα αστυνομικής βίας που είναι βέβαιο πως θα ξεσπάσει εντός των πανεπιστημίων, όπως έχουν καταγγείλει και οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι των πανεπιστημίων μέχρι σήμερα.