Κυριάκο με τη φούρια σου…

Το «έντεχνο» image making έθεσε τον Μητσοτάκη απέναντι από το βασικό του ακροατήριο: τους θρησκευόμενους - Δεν πήγε ο ιταλός πρωθυπουργός να πετάξει δίσκους γαρύφαλλα στα πόδια του Andrea Bocelli την ώρα που τραγουδούσε το Amazing Grace. Δεν πήγε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας να τρέξει στίβο γύρω από τη μαύρη Κάαμπα στη Μέκκα 

2638412

Δεκάδες ώρες ορθοστασίας σε εκκλησίες, εκατοντάδες σταυροκοπήματα και ασπασμούςχειρών και χιλιάδες αναφορές στο θρησκευτικό αίσθημα πέταξε στα «σκουπίδια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός σε όλη την πορεία της πολιτικής του καριέρας είχε φροντίσει να φιλοτεχνήσει (εκτός των άλλων) και το προφίλ του πιστού χριστιανού που σεβόταν την εκκλησία και το ποίμνιο, ενώ επιχείρησε εντέχνως να χτυπήσει μέσω αυτού και τη φημολογούμενη «αθεΐα» του προκατόχου του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Αυτό ακριβώς το «εντέχνως» όμως φαίνεται πως ήρθε να τον εκδικηθεί το περασμένο Σάββατο όταν κάλεσε στο Μαξίμου την… έντεχνη Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την αυτοκινούμενη της.

Και μπορεί εκείνη την ώρα η χαρά του πρωθυπουργού να ήταν μεγάλη -όχι επειδή έβλεπε live την Πρωτοψάλτη στην καρότσα ενός φορτηγού, αλλά επειδή αναγνώρισε μια ακόμη ευκαιρία «χτισίματος» επικοινωνιακού προφίλ- όμως δε φανταζόταν ότι το κακοστημμένο happening στην Ηρώδου Αττικού δε θα γέμιζε κέφι το χριστεπώνυμο πλήρωμα που τα τελευταία χρόνια έπινε νερό στο όνομά του.

«Κύριε Πρωθυπουργέ κατεβείτε από την καρότσα του λαϊκισμού και ζητήστε μας μια συγγνώμη». Με αυτά τα λόγια ο εκκλησιαστικός συντάκτης της ιστοσελίδας orthrodoxia.info, Ανδρέας Λουδάρος, εγκαλούσε τον πρωθυπουργό για τη στάση του που βρισκόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τις εντολές του ίδιου προς τους ιερείς και τους πιστούς για το Πάσχα που πέρασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, και συνεχίζει:

«Ποιο λοιπόν είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο Πρωθυπουργός που όλες αυτές τις μέρες μας καλεί να στερηθούμε τα ιερά και τα όσια μας;

Πως, αν τα ηχεία παίζουν Πρωτοψάλτη και όχι ιεροψάλτη είναι επιτρεπόμενα;
Πως, αν στην καρότσα έχει συγκρότημα και όχι εικόνα οι μετακινήσεις επιτρέπονται;
Πως, η ψυχική μας ισορροπία μπορεί να επανέλθει μόνο ακούγοντας το “κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή…” κι όχι το Χριστός Ανέστη;»

Και έχει δίκιο, γιατί όπως και να το κάνουμε αρκετά εκατομμύρια ορθοδόξων στη χώρα μας υπάκουσαν στις κυβερνητικές εντολές παρά το ότι σε προσωπικό επίπεδο τους δυσκόλευαν και τους πίεζαν, όπως ακριβώς πιέστηκαν και πολλαπλάσια εκατομμύρια Καθολικών που δεν πήγαν στις εκκλησίες για το δικό τους Πάσχα και εκατομμύρια Μουσουλμάνων που δεν πλησίασαν τα τζαμιά για το Ραμαζάνι.

Μόνο που στις αντίστοιχες χώρες οι πολιτικές ηγεσίες δεν βγήκαν μια εβδομάδα μετά να κάνουν πανηγυρια τρίβοντάς τα στα μούτρα των υπολοίπων. Δεν πήγε ο ιταλός πρωθυπουργός να πετάξει δίσκους γαρύφαλλα στα πόδια του Andrea Bocelli την ώρα που τραγουδούσε το Amazing Grace. Δεν πήγε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας να τρέξει στίβο γύρω από τη μαύρη Κάαμπα στη Μέκκα. 

Και κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από δήθεν «σωτήρας της χώρας από την αθεΐα και τον εξισλαμισμό» έγινε το μαύρο πρόβατο των πιστών (ψηφοφόρων) που στην καρότσα της Άλκηστης είδαν όλους τους επιτάφιους που δεν περιφέρθηκαν και από τα ηχεία άκουσαν όλες τις Αναστάσεις που δεν έγιναν.

Ενώ λοιπόν το Σάββατο κοιμήθηκε με το χαμόγελο της ικανοποίησης που έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στο προφίλ του μεγάλου πλην προσβάσιμου λαϊκού σωτήρα, την Κυριακή ξύπνησε από τις καμπάνες των εκκλησιών που χτυπούσαν σε ρυθμούς… πολεμικούς.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος αναρωτήθηκε «γιατί δεν πληρώνει πρόστιμο ο Πρωθυπουργός για αυτό το οποίο έγινε;”

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, είπε: «Δεν μπορεί μία αγαπημένη κατά τα άλλα τραγουδίστρια, να περιδιαβαίνει με μεγάφωνα την Αθήνα και να ανεβαίνει πάνω σε πλατφόρμα έξω από το Μαξίμου και να συγκεντρώνει πλήθος γύρω από τον πρωθυπουργό, για να εμψυχώσει τους Έλληνες και να απαγορεύεται αυτό από τις ενορίες, να βάλουν μεγάφωνα για να ακούν οι πιστοί στη συνοικία το θείο λόγο, από τους ιερείς και τους ψαλτάδες τους»

Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος άνοιξε τις εκκλησίες της περιοχής του και είπε στο κήρυγμά του: «Όμως είδαμε χθες, αυτοὺς πού θεσπίσαν τους νόμους μὲ πρωτο και καλύτερο τον πρωθυπουργὸ, να έχουν συνωστιστεί μαζὶ μὲ τοὺς συνεργάτες του καί πολλοὺς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία. Χωρὶς τα μέτρα ἀσφάλειας χωρὶς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί μητροπολίτες υπέγραφαν μέχρι χθες το μεσημέρι επιστολή προς των πρωθυπουργό με αφορμή το πανηγύρι στο Μαξίμου, αλλά τους πρόλαβε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αλλά χωρίς να τον αναφέρει ανοιχτά. Επιστολή δέχτηκε επίσης ο πρωθυπουργός από την Εκκλησία της Κρήτης.

Και σαν να μη του έφτανε το μεταπασχαλινό του «σταύρωμα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε και το «κάρφωμα» της ίδιας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μόλις κατάλαβε πού έμπλεξε, κατέβηκε από την καρότσα του φορτηγού, μπήκε τρέχοντας στο «ακριβό της διθέσιο» και δήλωσε πως πέρασε από τ’ απαίσιο (Μαξίμου) ξυστά μετά από αίτημα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, και όχι ως «έκπληξη», όπως έλεγε ο ίδιος στα social media… 

Το εγχείρημα του αποπροσανατολισμού από τα απανωτά σκάνδαλα κορονο-αρπαχτών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρώτο και καλύτερο εκείνο του λεγόμενου… «vroucher», έπεσε στο κενό λοιπόν και το φορτηγό «καρφώθηκε»… χριστιανικά στον κήπο του Μαξίμου.

Τέτοιο αυτογκόλ πάντως θέλει ταλέντο…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…