Newsroom

Newsroom

Ενστάσεις της τρόικας για ορισμένα μέτρα στη συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα

Ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας παρουσίασε στην τρόικα τα μέτρα, με την ελπίδα να μην απορριφθεί μεγάλο μέρος τους και…

Ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας παρουσίασε στην τρόικα τα μέτρα, με την ελπίδα να μην απορριφθεί μεγάλο μέρος τους και να μη χρειαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ακόμα πιο σκληρές αποφάσεις. Για αυτό άλλωστε στην ατζέντα του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε μέτρα περίπου 17 δις ευρώ, ώστε να υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δε συμφωνήσουν οι δανειστές με συγκεκριμένα μέτρα.Υπάρχουν ενστάσεις για τα μέτρα από την τρόικα, είπε ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα “Τα Νέα”, η τρόικα εμφανίστηκε στην σύσκεψη με δύο λίστες. Στη μία περιλαμβάνονταν τα μέτρα που δέχεται, δηλαδή τις περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και στη δεύτερη τα μέτρα για τα οποία ζητά διευκρινίσεις, ύψους 3,5 δισ. ευρώ.Ενδεικτικά, η τρόικα απέρριψε το δημοσιονομικό όφελος που θα έχει η διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν συνοδεύεται από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ χαρακτήρισε πολύ ακριβό το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα.
Το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξει νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα δουν και τον Αντώνη Σαμαρά.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.