Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας: «Εχει ξεφύγει η κατάσταση- Δε θα επιτρέψουμε στο εξής να επανεμφανισθούν τέτοια φαινόμενα»

Tην αγανάκτηση της εκφράζει η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, που κατήγγειλε ότι για μία ακόμη φορά μέλος της δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

NewsRoom 04/11/2019 | 23:12

Το συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών που έγινε τη Δευτέρα στην Αθήνα σημαδεύτηκε από επεισόδια, καθώς άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με ρίψη χημικών. «Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων. Για πολλοστή φορά γνωστοί- άγνωστοι θεώρησαν ότι οφείλουν να επιτεθούν με λοστούς, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα σε φωτορεπόρτερ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΦΕ.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού. Δε θα επιτρέψουμε στο εξής να επανεμφανισθούν τέτοια φαινόμενα. Η ανοχή και η σιωπή μας θα πάψει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αδιαφορία. Ο τραυματισμός συνάδελφου στο κεφάλι νωρίτερα σήμερα από σιδερένιο αντικείμενο, τη στιγμή που κάλυπτε την πορεία των μαθητών στην Αθήνα, πρέπει να κατονομασθεί ως αυτό που είναι: απόπειρα ανθρωποκτονίας από φασιστικά στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης», επισημαίνει ακόμη και υπογραμμίζει ότι δεν νοείται οι φωτορεπόρτερ να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα.