Newsroom

Newsroom

Ενώ η Ελλάδα καίγεται ο Παπαδημητρίου ξεπουλάει ασφάλειες σπιτιών (βίντεο)

Σε ρόλο ελεγκτή οι ιδιωτικές ασφαλιστικές για την πρόληψη των πυρκαγιών και τις αποζημιώσεις

1467901

Την ίδια στιγμή που ολόκληρη  η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στις φλόγες, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν χάνει την ευκαιρία να επαναφέρει τη συζήτηση για την ιδιωτική ασφάλιση των σπιτιών ως μέτρο πρόληψης επόμενων πυρκαγιών.

Ο ίδιος μαρτυρά πως η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες τον ρόλο «ελεγκτή», αναλαμβάνοντας ότι μόνο τις αποζημιώσεις αλλά, κυρίως, το να επιβλέπουν αν ο πολίτης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη μιας νέας πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα κυβερνητικά σχέδια κάνουν λόγο για σύνδεση της πρόληψης των πυρκαγιών με τις αποζημιώσεις, βάζοντας στο «παιχνίδι» τόσο της πρόληψης, όσο και των αποζημιώσεων, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

«Επειδή ο Μητσοτάκης είναι τέτοιος άνθρωπος, είναι πάνω από το πρόβλημα, πρέπει να πάρει ορισμένες μεγάλες αποφάσεις. Πρέπει να συνδεθεί το πως προλαμβάνεις με το πως αποζημιώνεις… Είναι καιρός η κυβέρνηση να κάνει κάτι που το συζητά αλλά δεν το έχει αποφασίσει. Να δώσει την δυνατότητα στους ανθρώπους να ασφαλιστούν, γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που είναι ασφαλισμένοι σε τέτοιο κίνδυνο, όπως και για άλλους κινδύνους. Ενώ είναι σχετικά φθηνή αυτή η ασφάλιση. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρο όπως είναι για παράδειγμα, το να το εξαιρέσει από τον φόρο. Να το κάνει αφορολόγητο»

Αυτό λοιπόν που φαίνεται συζητιέται κρυφά εντός των κυβερνητικών διαδρόμων, είναι το να δοθεί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ο ρόλος του «ελεγκτή».

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Έτσι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα γίνουν πιο καλά οργανωμένες και θα υποχρεωθούν να πουν ότι για να σε ασφαλίσω, πρέπει να πάρει εκείνο το μέτρο, το άλλο το μέτρο

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπαδημητρίου αγνοεί σκοπίμως ότι είναι κυρίως δουλειά των δημοτικών αρχών αλλά και της Πολιτείας η δουλειά της «πρόληψης» και δευτερευόντως του πολίτη. 

Είναι επίσης σαφές, ότι δεν χάνει ευκαιρία να προωθήσει τα συμφέροντα των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών πίσω από τα ανυπόστατα ευφυολογήματα περί «σύνδεσης της πρόληψης με τις αποζημιώσεις».

Μάλιστα, προτείνει να δοθούν κίνητρα, λέγοντας ότι: «Είναι καιρός η κυβέρνηση να κάνει κάτι που το συζητά αλλά δεν το έχει αποφασίσει. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρο όπως είναι για παράδειγμα, το να το εξαιρέσει από τον φόρο. Να το κάνει αφορολόγητο. »

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, η λύση για να μην βρίσκεται η Ελλάδα στις φωτιές, είναι να αναλάβουν οι ασφαλιστικές εταιρείες τον ρόλο «ελεγκτή» για την πρόληψη των πυρκαγιών και για τις αποζημιώσεις.

Δείτε το βίντεο:

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…