Newsroom

Newsroom

Ένας "λαθραίος" καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο Διονύσης Χιόνης αν και καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δεν διστάζει να διοχετεύει στα social media τη δύσοσμη ρητορική του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

5838698a1dc524070c8b477d

Το πλούσιο βιογραφικό του ακαδημαϊκού, Διονύση Χιόνη, μάλλον κρίνεται ως παραπλανητικό. Παρά την πληθώρα μεταπτυχιακών τίτλων, ο κ. Χιόνης κρίνεται μεταξεταστέος σε κάτι πολύ απλό, που δεν πιστοποιείται με κανένα δίπλωμα εγχώριου ή μη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Την ανθρωπιά… 

Όπως θα δείτε στα tweet που έχει αναρτήσει ο κύριος καθηγητής στο προσωπικό του προφίλ, η λέξη «λαθρομετανάστατης» χρησιμοποιείται με την ίδια συχνότητα, που θυμίζει ένθερμο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. 

Κατά τον Διονύση Χιόνη ο πόλεμος στη Συρία τελειώνει, άρα δεν υπάρχουν πια πρόσφυγες, παρά μόνο λαθρομετανάστες. Απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός από μισαλλοδοξία, ο κύριος καθηγητής διακατέχεται και από έλλειμμα κατανόησης της επικαιρότητας. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η Συρία φλέγεται και το Χαλέπι αποτελεί μαρτυρικό τόπο αμάχων. Δεδομένα που αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί ο Χιόνης.


Μάλιστα, η αισθητική του κύριου καθηγητή θίγεται και προσβάλλεται όταν ο ίδιος αντικρίζει γυναίκες με μαντίλες.

Ο κ. Χιόνης επιβεβαιώνει έναν πολύ απλό κανόνα. Οι απομονωτικές και διχαστικές αφηγήσεις δεν προέρχονται κατά βάση από τα χαμηλότερα κλιμάκια της κοινωνίας, κυρίως από αυτά αναπαράγονται. Κι αυτό γιατί τμήματα της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ελίτ είναι πρόθυμα να προσδώσουν ένα κατ’ ευφημισμόν ιδεολογικό υπόβαθρο στις ξενοφοβικές ρητορείες, ανάγοντάς τες ως «επίκληση στην αυθεντία».

Οι αναφορές του Διονύση Χιόνη αποκτούν άλλη βαρύτητα λόγω της ιδιότητάς του. Σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, οι αναρτήσεις του αποτελούν πράξεις ρατσιστικής βίας. Κατά τις πληροφορίες, η υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ έχει ενημερωθεί ήδη επ’ αυτού, σχηματίζοντας φάκελο μετά από σχετική καταγγελία. 

Η ακαδημαϊκή κοινότητα και ειδικά το Ίδρυμα στο οποίο διδάσκει οφείλουν να πάρουν θέση, καταδικάζοντας και απομονώνοντας τέτοιου είδους επικίνδυνες θέσεις. Πόσο μάλλον, όταν αυτές προέρχονται από εκείνους που διδάσκουν νέους ανθρώπους.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει