Ένα μεγάλο «Όχι» στον τεμαχισμό των αρχαιοτήτων έρχεται στη νέα παραλία

Λίγες μόνο μέρες πριν την συνεδρίαση του ΣτΕ για την απόφαση πάνω στις 3 διαφορετικές προσφυγές Κινήσεων και Ενώσεων για την αποφυγή του σχεδιαζόμενου εγκλήματος του τεμαχισμού και της απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, η Κίνηση Πολιτών σε συνεργασία με ομάδες της Θεσσαλονίκης καλούν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία, στέλνοντας ένα μήνυμα ηχηρό σε όσους απεργάζονται  το θλιβερό σχέδιο.

 

NewsRoom 05/10/2020 | 13:59

Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, στις 6.00 το απόγευμα μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο παραλιακό μέτωπο, για τον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου.

Καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, εν όψει της καθοριστικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα καθορίσει την τύχη της υπόθεσης, να συμμετέχουν μαζικά και να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή και σε όσους μεθοδεύουν:

• Την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης

• Την καθυστέρηση της λειτουργίας του Μετρό

• Την οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού λαού με υπέρογκες αποζημιώσεις σε εργολάβους

• Την τεράστια απώλεια εσόδων από τον τουρισμό

Μένουμε Αμετακίνητοι στη θέση μας, τα αρχαία μένουν Αμετακίνητα στη θέση τους, κάτω από στον Σταθμό Βενιζέλου

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία εξαιτίας του Covid 19, σας καλούμε να σταθούμε όρθιοι, φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας, στον μεγάλο ανοιχτό χώρο της παραλίας, κρατώντας συμβολικά ομπρέλες. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους θα υπάρξει ένα happening κίνησης καθώς η ζωή θα συνεχιστεί με την κίνηση της κανονικά όμως τα αρχαία δεν θα μετακινηθούν από τη θέση τους.

Προστατεύουμε τα αρχαία, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη συνέχεια. Οι Θεσσαλονικείς σεβόμαστε την ιστορία της πόλης μας και συμμετέχουμε μαζικά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα:

Ξέρουμε την αλήθεια – Δεν υποχωρούμε!

Κυριακή 11/10 6 μ.μ.

Ομπρέλες Ζογγολόπουλου

Να είστε εκεί

Ώρα προσέλευσης για την προετοιμασία του event 17:30

Πηγή: parallaximag.gr