‘Ενα ακόμα σόου Μπέου: «Γιατί η εισαγγελική έρευνα άφησε έξω τον Δήμαρχο Λάρισας, επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ;»

Για μια ακόμη φορά, επιστρατεύοντας το στομφώδες ύφος του, προσπάθησε να παρουσιάσει τον ευατό του, ως σωσία... και αποποιήθηκε των ευθυνών του, για την καταστροφική πλημμύρα στο Βόλο, ενώ έριξε λάσπη... κατά του δημάρχου Λάρισας, αναφέροντας ότι «λείπει το όνομα τουαπό την έρευνα, μήπως επειδή είναι συριζαίος;»

beos volos

Ακούγοντας κανείς τον δήμαρχο Βόλου, σκέφτεται κανείς τον πλημμυρισμένο Βόλο, και τις εκατοντάδες μαρτυρίες που μαρτυρούν ότι την ώρα που η πόλη πνιγόταν εκείνος φορώντας το δημαρχιακό «κοστούμι», έκανε επικοινωνιακά παιχνίδια με την κάμερα που τον κατέγραφε, με σκοπό την προβολή του ενόψει τον αυτοδιοικητικών εκλογών που έρχονται. Σήμερα για μια ακόμη φορά, επιστρατεύοντας το στομφώδες ύφος του, μιλώντας στον Alpha, αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, και προσπαθώντας να παρουσιάσει τον ευατό του, ως σωσία… αποποιήθηκε των ευθυνών του, και επέρριψε ευθύνες σε άλλους τοπικούς «άρχοντες», και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Λάρισας.

Ο Μπέος αφού πρώτα τον ύμνησε για το σπουδαίο έργο που έχει κάνει, στην συνέχεια τον στόλισε…καθώς όπως ανέφερε λείπει το όνομα του από την έρευνα της εισαγγελίας, «μήπως επειδή είναι συριζαίος;», είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο ίδιος έθεσε τον ευατό του, μόνο στην κρίση των πολιτών, στις αυτοδοικητικές εκλογές.

Στο παραλλήρημα του, και στην ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο ίδιος έκανε καλά την δουλειά του, η εαν έχει κάνει την αυτοκριτική του, έκανε τον ανήξερο και δήλωσε με κυνικότητα, ότι στον Βόλο πλημμύρισαν μόνο τα ποτάμια, και ως δήμαρχος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ενώ με την διαχείρηση που έκανε εν μέσω πλημμυρών,  η πόλη σχεδόν έχει βρεί τους ρυθμούς της.

Tο απίθανο τοξικό δεκαήμερο

Την ίδια στιγμή σε ένα μοναδικό αφιέρωμα του δημάρχου Βόλου, από το oneman.gr, συγκέντρωσε και παρουσιάζει, όλο το τοξικό δεκαήμερο του Αχιλλέα Μπέου, στις πλημμύρες, που τον αποδομεί πλήρως…

Πράξη πρώτη: «Πού πάτε ρε άνθρωποι;»

Η κακοκαιρία Daniel είχε αρχίσει να χτυπά τη Μαγνησία από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και ήδη το επόμενο πρωί η κατάσταση στον Βόλο ήταν τραγική. Τα αμάξια πήγαιναν στην καλύτερη περίπτωση σημειωτόν και οι δρόμοι ακόμα και στο κέντρο του Βόλου είχαν πλημμυρίσει. Σε χωριά γύρω από το Βόλο δε, το οδικό δίκτυο είχε καταστραφεί.

Ο Αχιλλέας Μπέος, παρά το γεγονός ότι, εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, βγήκε με αδιάβροχο μπουφάν στους δρόμους και με τις κάμερες δίπλα του, άρχισε να φωνάζει στους οδηγούς, ρωτώντας τους, πού πάνε. Η απορία του και οι φωνές του έγιναν viral, και η φράση «πού πάτε ρε άνθρωποι» έμεινε στην ιστορία, ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή έγινε δραματική τις επόμενες ώρες και μέρες, καθώς όλος ο Βόλος έμεινε δίχως νερό και ρεύμα.

Πράξη δεύτερη: «Τους γ@μησα»

Το Σάββατο το πρωί και ενώ τα πράγματα είναι μεν καλύτερα στον Βόλο, αλλά δραματικά στην υπόλοιπη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, με τον αριθμό των νεκρών ανθρώπων και ζώων να μεγαλώνει και το άγχος για την υπερχείλιση του Πηνειού να αυξάνεται, ο Αχιλλέας Μπέος βγαίνει στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Αφού εξαπολύει επίθεση κατά του πολιτικού προσωπικού και εκτοξεύει κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση, δεχόμενος τις επευφημίες του δημοσιογράφου, ο Δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι η σύνδεση έχει κλείσει. Έτσι, περιχαρής, λες και όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν, αναφέρει σε συνεργάτη του «τους γ@μησα» και γελάει.

Πράξη τρίτη: Η χυδαία επίθεση στην Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου αμφισβήτησε την ποιότητα του νερού στη Μαγνησία αναφέροντας: «όλα τα στάσιμα λιμνάζοντα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως δυνητικά μολυσμένα. Χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό για κάθε είδους εργασία: προσωπική υγιεινή, για να μαγειρέψουμε ακόμα και για εργασίες στο σπίτι», σημείωσε και πρόσθεσε πως «στις πληγείσες περιοχές διενεργούνται έλεγχοι για την ποιότητα του νερού».

Ο Αχιλλέας Μπέος την αμέσως επόμενη ημέρα έδωσε συνέντευξη τύπου, όπου απάντησε δίχως ιδιαίτερα επιστημονικά στοιχεία στην κ. Αγαπηδάκη λέγοντας ότι «Εγώ προσωπικά κάνω μπάνιο και δεν έχω νερό στο σπίτι μου, πηγαίνω σε ένα φίλο μου ή σε ένα ξενοδοχείο που έχει νερό και κάνω μπάνιο. Και μέχρι τώρα το δέρμα μου είναι καλά. Είναι καλύτερο και από ό,τι ήταν». Μάλιστα σε μια χυδαία αποστροφή του λόγου του, ρώτησε τους παρευρισκόμενους πώς λένε την Υφυπουργό και σχολίασε ότι «για αγάπες καλή είναι».

H Ειρήνη Αγαπηδάκη πάντως απάντησε στον Δήμαρχο με ευπρέπεια ξεκαθαρίζοντας πως: «Άλλο οι επιθέσεις εναντίον μου και άλλο η προστασία της ανθρώπινης υγείας. Ο κ. Μπέος είναι δήμαρχος, έχει άλλες ευθύνες. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο του. Όμως εδώ τα πράγματα, ξέρετε, δεν είναι πολιτικά. Είναι θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο Βόλο. Θα ελέγξουμε ξανά και ξανά το νερό. Είμαστε στην ίδια πλευρά όλοι και δεν περισσεύει κανένας».

Πράξη τέταρτη: Ο φλώρος Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη συναυλία του στην Τεχνόπολη αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο και στο Πήλιο, όπου κατοικεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια. «Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από τη λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες – ο ανεκδιήγητος δήμαρχος, ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος “ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ, μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από τη χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως.»

Ο Αχιλλέας Μπέος σήκωσε φυσικά το γάντι την αμέσως επόμενη ημέρα, όταν βγήκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1. «Δε θα ασχοληθώ και δε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Αυτός τη συναυλία την έκανε για την αρπαχτή; Και πόσος κόσμος πήγε; Ποιος τον ακούει; Τον ξέρει τον Ιωαννίδη κανένας; Ένα νούμερο είναι που παίρνει μια κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κόσμο. Δε με αφήνετε με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο».

Πράξη πέμπτη: Μπέος εναντίον εθελοντών του ΚΚΕ

Την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος Βόλου μακριά από το γραφείο του απέδειξε ότι είναι αρκετά οξύθυμος, όταν τα έβαλε με εθελοντές του ΚΚΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στον καθαρισμό των δρόμων στην πόλη. Ένας νεαρός τον ρώτησε που είναι ο Δήμος και του ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι εδώ και καθαρίζει, για να εισπράξει την ειρωνεία του Μπέου ο οποίος ανέφερε: «Πάμε να φύγουμε ρε, να τους καθαρίσει το ΚΚΕ».

Τότε ένας εκνευρισμένος πολίτης του ζήτησε το λόγο: «Τι λες ρε στα παιδιά; Που πνιγόμασταν και μείναμε στο έλεος του Θεού. Τι λες, ρε; Που όλη μέρα γυρνάς από κάμερα σε κάμερα και εμείς αργοπεθαίνουμε». Ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλεσε τον πολίτη «νούμερο» και εκείνος του απάντησε: «Νούμερο είσαι και φαίνεσαι, μ@λακα χοντρέ»! Τελικά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πράξη έκτη: Μπέος vs Κασσελάκη

Μόλις σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος βγήκε ξανά στον ΣΚΑΪ για να μιλήσει στην πρωινή εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου και όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ένταση με τους εθελοντές, έμπλεξε και τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη: «είμαι αληθινός και με αγαπάει ο κόσμος. Τι θέλετε να γίνω Κασσελάκης και να μιλάω στον πληθυντικό και με μαντηλάκι στο λαιμό»;

Απομένουν σχεδόν τρεις εβδομάδες μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές, για τις οποίες ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει ζητήσει αναβολή και δεδομένης της επικαιρότητας είναι δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Βόλου δε θα σταματήσει να μας απασχολεί και το επόμενο διάστημα. Αναμένουμε λοιπόν -ή και όχι- τις υπόλοιπες πράξεις της παράστασης.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.