Newsroom

Newsroom

Ελεύθερος ο γιος του Καντάφι

Εναντίον έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του CPI που τον καταζητεί σε σχέση με κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια των οκτώ μηνών της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση και στον θάνατο του πατέρα του Μουάμαρ Καντάφι το 2011

593cddd81dc52448718b456f

Μια λιβυκή οργάνωση μέσω από τα social media ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε τον νεότερο γιο του έκπτωτου Λιβύου δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι.

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στη Λιβύη και εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI), αφέθηκε τελικά ελεύθερος από την ένοπλη οργάνωση “Ταξιαρχία Αμπού Μπακρ αλ-Σαντίκ”, μία από τις ένοπλες οργανώσεις που ελέγχουν την πόλη Ζέντεν (170 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης).

Συγκεκριμένα, η Λυβική οργάνωση στα πλαίσια του ραμαζανιού και εφαρμόζοντας έναν νόμο περί αμνηστίας που ενέκρινε το κοινοβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, άφησε ελεύθερο τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ.

“Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ Μουάμαρ Καντάφι. Στο εξής είναι ελεύθερος και εγκατέλειψε την πόλη Ζέντεν”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ταξιαρχία.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…