Newsroom

Newsroom

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια σε Μοναστηράκι-Τι είπε ο κατηγορούμενος με το μπιτόνι βενζίνης

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και έξω από τον σταθμό στη Βικτώρια.

u4f RO24 1

Απολογήθηκαν σήμερα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι όσοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν συλληφθεί για τα πρόσφατα επεισόδια σε Μοναστηράκι και Βικτώρια.

Για την ίδια υπόθεση των επεισοδίων θα απολογηθούν και οι κατηγορούμενοι από τον ακροδεξιό χώρο.

Συγκεκριμένα σήμερα ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι από τον αντιφασιστικό χώρο που συνελήφθησαν μετά από επεισόδια στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και έξω από τον σταθμό στη Βικτώρια την περασμένη Τετάρτη. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα που αφορά επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δέκα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν σήμερα ότι σε δύο εκ των κατηγορουμένων πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος με το μπιτόνι

Σε παρεξήγηση οφείλεται η εμπλοκή του 27χρονου που φέρεται να φώναζε «κάψτε τους», όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ακούγεται στα σοκαριστικά βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν από τα επεισόδια στο Μοναστηράκι να φωνάζει «κάψτε τους».  «Όσον αφορά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά αθώος. Δεν έχω απασχολήσει τις Αρχές παρά μία φορά στα 18 μου για ένα καπνογόνο στο γήπεδο, πράξη που οφείλεται αποκλειστικά στη νεανική μου επιπολαιότητα», τονίζει μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο ίδιος περιγράφοντας όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: «Όταν έφτασε ο συρμός πήγα να επιβιβαστώ μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά άκουσα φωνές από μακριά να λένε «θα σας σκοτώσουμε φασίστες», ταυτόχρονα άκουγα να σπάνε τις πόρτες και τζάμια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να εγκαταλείψω το βαγόνι διότι εάν εγκλωβιζόμουν μέσα στο συρμό, ήταν βέβαιο ότι θα με σκότωναν και για αυτό το λόγο έβαλα το κράνος που κρατούσα στο χέρι μου, για να προστατευτώ.

 

Όταν βγήκα έξω από το τρένο, είδα άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face, κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών, άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, άρχισαν να δακρύζουν αμέσως τα μάτια μας και δεν μπορούσα να πάρω καθόλου αναπνοή. Το μόνο που έβλεπα ήταν νέφος και σκόνη και καπνό από ένα πυρσό, που είχε ανάψει κάποιος από τους επιτιθέμενους.

Τότε είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντας τους.

Όλα αυτά συνέβησαν πάρα πολύ γρήγορα και όλο το περιστατικό δεν κράτησε παραπάνω από τρία λεπτά, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκείνη τη στιγμή το βαγόνι είχε αδειάσει από τον υπόλοιπο κόσμο. Ουδέποτε επιτέθηκα σε κάποιο από τα άτομα της άλλης ομάδας και ουδέποτε χτύπησα κάποιον. Από τη δικογραφία πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κίνηση μου με το μπιτόνι και ακούγεται η φράση «κάψτε τους» την οποία όμως ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι».

 

 

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη