ΕΛ.ΑΣ: Η επιχείρηση «σκούπα» μετονομάστηκε σε επιχείρηση streetcrimes

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν έκανε μόνο σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά οι υπεύθυνοι στην ηγεσία εμπνευσμένοι...από τα αμερικανικά σίριαλ αλλάζουν και τις ανακοινώσεις.

gada1

Σε νέα εποχή μπαίνει η ΕΛ.ΑΣ, στην δεύτερη θητεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (επί ΝΔ) και πέµπτη φορά συνολικά στην καρέκλα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό διότι μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία, τώρα οι υπεύθυνοι στην ηγεσία εμπνεύστηκαν νέο τρόπο με τον οποίο θα βγαίνουν και οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η διήμερη επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου», μετανομάστηκε από επιχείρηση «σκούπα» που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος,σε επιχείρηση «streetcrimes».

Φυσικά οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ είχαν ήδη ξεκινήσει πυλωτικά στα δελτία τύπου να εμφανίζουν την νέα ορολογία, πριν την ανάληψη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μόνο που τώρα φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Μάλιστα στα αξιοσημείωτα του δελτίου Τύπου και η χρήση της λέξης «καβάτζα» δύο φορές για να περιγραφεί ο τόπος όπου συλληφθέντες αποθήκευαν κλοπιμαία.

καβάνζτα

Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για το διήμερο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024, αναφέρει: «Eκτεταμένη επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στις περιοχές του Κολωνού, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Ομόνοιας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της επιχείρησης streetcrimes, συνελήφθησαν 5 άτομα για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 15 άτομα για πλαστογραφία και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών, ναρκωτικών, όπλων και εθνικού τελωνειακού κώδικα, 2 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις ενώ εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές από οικίες, 4 από καταστήματα/ επιχειρήσεις και 1κλοπή μοτοσικλέτας.

 

 

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…