Έκρηξη στα Γρεβενά: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες

Σε κατάσταση σοκ ο φύλακας που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του - «Το κτήριο δεν ισοπεδώθηκε, εξαϋλώθηκε».

Εικόνες φρίκης σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι λίγες ώρες μετά την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το στις 08:15 πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

«Δεν ισοπεδώθηκε, εξαϋλώθηκε», λέει ο αντιδήμαρχος – Σε κατάσταση σοκ ο φύλακας που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του – «Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε ο πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος.

Από την έκρηξη στα Γρεβενά ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του εργοστασίου ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι.

Οι δύο από τρεις εργαζομένους που εντοπίστηκαν νεκροί, είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Έχει αποκλειστεί όλη η περιοχή

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι έως τώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο, ενώ τονίζει ότι «το κτήριο δεν ισοπεδώθηκε μόνο, αλλά εξαϋλώθηκε». 

«Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε ο πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος.

Ο Πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος μίλησε στο OPEN για «κρανίου τόπο» στο σημείο και τόνισε ότι όλη η μονάδα παραγωγής έχει ισοπεδωθεί εντελώς.

Μεγάλη υπήρξε η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που επιχείρησε στο σημείο με 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και δυνάμεις από 2η και 5η ΕΜΑΚ.

Στο εργοστάσιο όπως μετέδωσε νωρίτερα το OPEN απασχολούνται 30 εργαζόμενοι, ενώ ο Πύραρχος Α. Καλαϊδόπουλος μετέφερε στη κάμερα του Open πως οι στιγμές είναι δραματικές, καθώς από την ισχυρή έκρηξη έχουν βρεθεί «κομμάτια από σάρκες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν που έχει αναστατώσει την περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

 

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

 

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…