Έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης (LIVE)

Έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον πενήντα. Η έκρηξη θα μπορούσε να συνιστά τρομοκρατική επίθεση ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος εξέφρασε τα συλληπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα

58e270421dc524070f8b45af

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα πλέον την έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας τη Ρωσίας Αλεξάντρ Κουρενόι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».

Ο Αλεξάντρ Κουρενόι, είπε επίσης πως «με την υπόθεση ασχολούνται οι ανακριτές” και πως ο εισαγγελικός έλεγχος που ήδη ξεκίνησε θα «αγγίζει απολύτως όλες τις πλευρές», ενώ θα υπάρξει άμεση συνεργασία με το τμήμα της εισαγγελίας που είναι αρμόδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα, έδωσαν το απόγευμα στη δημοσιότητα την εικόνα ενός άνδρα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μετρό και στην οποία φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης. 

Συλληπητήρια από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

«Οι εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης θα μπορούσαν να είναι τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος βρισκόταν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη για να εκφωνήσει ομιλία σε φόρουμ για τα ΜΜΕ και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Λευκορώσο ομόλογό του.

Ο κ Πούτιν δήλωσε ότι η αιτία του συμβάντος ακόμα δεν είναι ακόμα σαφής ενώ είναι σε “ανοιχτή γραμμή” με τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσεις τα συλληπητήριά τους, στις οικογένειες των θυμάτων.

“Η επίθεση στο Μετρό έχει όλα τα σημάδια τρομοκρατικής επίθεσης”, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax και ο γερουσιαστής Βίκτορ Οζέροφ 

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στο πλευρό του λαού της Ρωσίας

«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές, ενώ, παράλληλα, δύο τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων, ο οποίοι, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο: 007812 3343586

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 0079117972561

Καλά στην υγεία τους οι μαθητές από τη Βέροια

Με δήλωσή του ο πρόξενος της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας καθώς και οι καθηγητές που τους συνοδεύουν σε εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη οι μαθητές είχαν επισκεφτεί το Τσαρικό Χωριό, έξω από την πόλη.

Το χρονικό της επίθεσης

Η έκρηξη φαίνεται πως έλαβε χώρα σε συρμό που πλησίαζε το σταθμό της πλατείας “Σενάγια Πλόσαντ” , κοντά στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη στον ακριβώς προηγούμενο σταθμό, στο “Ινστιτούτο Τεχνολογίας”, όμως όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Interfax, πρόκειται για μία έκρηξη που έλαβε χώρα ενώ ο συρμός ήταν εν κινήσει.

Εννέα νεκρούς έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής οι ρωσικές αρχές ανάμεσά τους και παιδιά ενώ τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και θα χειρουγηθούν. Παράλληλα, η Επιτροπή Υγείας της πόλης ανακοίνωσε ότι 25 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβάνομένου ενός παιδιού.

Όπως μεταδίδει το Russia today, όλοι οι σταθμοί του Μετρό έχουν ήδη κλείσει για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αυτή την ώρα τα ρωσικά ΜΜΕ, οι αρχές έχουν εντοπίσει τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι δύο που ενεργοποιήθηκαν και προκάλεσαν χάος στη ρωσική πόλη, είχαν εκρηκτική ύλη TNT περίπου 200-300 γραμμαρίων μαζί με καρφιά και γυαλιά.

Ο τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε βαγόνι, τον οποίο εξουδετέρωσαν οι αρχές πριν ενεργοποιηθεί.

Ήταν μάλιστα σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό θυμάτων οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.   

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο ως δράστη στην Αγία Πετρούπολη


«Η είσοδος και η έξοδος των σταθμών «The Tekhnologichesky Institut και Sennaya Ploshchad, έχουν κλείσει. Υπάρχει εκκένωση των επιβατών», αναφέρει το μετρό σε ανακοίνωσή του.  


K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…