Εκδίδονται στην Κύπρο οι συνεργάτες του Βγενόπουλου, Μπουλούτας και Φόρος

Την έκδοση των δύο στενών συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, και Μάρκου Φόρου, στην Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

5710e4431dc5240e4f8b4797

Τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας, θα δικαστούν έτσι στην Κύπρο για κατηγορίες που αφορούν χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας.

Η έκδοση των Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο, είχε αποφασιστεί στα μέσα Μαρτίου και από το Συμβούλιο Εφετών, ωστόσο οι δυο τους άσκησαν τότε προσφυγή, την οποία απέρριψε σήμερα το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Δεδομένου πάντως ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για έκδοσή τους ήταν ομόφωνη, ήταν δύσκολη η ανατροπή της από τον Άρειο Πάγο. Άλλωστε, το Συμβούλιο Εφετών είχε κρίνει πως υπάρχουν σε βάρος τους 

ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά και λόγοι έκδοσής τους στην Κύπρο, με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο Μπουλούτας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας και ο Φόρος, ο οποίος χρημάτισε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής, κατηγορούνται συγκεκριμένα ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπεζας για το εννιάμηνο του 2011, δεν ενημέρωσαν το κοινό, όπως όφειλαν, για την απομείωση της υπεραξίας της τράπεζας. Ειδικότερα, ενώ γνώριζαν λόγω των θέσεων που κατείχαν στη Λαϊκή ότι υπήρχε απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της τράπεζας, παρέλειψαν να το ανακοινώσουν στο κοινό.

Η απόφαση του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για τους Μπουλούτα και Φόρο είναι απολύτως ενδεικτική της σοβαρότητας της υπόθεσης. Οι συνεργάτες του Βγενόπουλου, παρότι εκείνος σε μια απέλπιδα προσπάθεια ενδεικτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει, κινητοποίησε ακόμη και τους υπαλλήλους του, ώστε να τους συμπαρασταθούν, θα παραπεμφθούν για να δικαστούν, πράγμα το οποίο ο ίδιος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει. 

Σημειώνεται ότι οι Μπουλούτας και Φόρος αναζητούνται από την κυπριακή Αστυνομία και για άλλη υπό διερεύνηση υπόθεση μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια ζητώντας απόρριψη του σχετικού αιτήματος.

Το Συμβούλιο Εφετών πάντως, έχει επίσης αποφασίσει να ανακριθεί από τις κυπριακές Αρχές και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ωστόσο και σ’ αυτή την περίπτωση βρέθηκε εισαγγελέας να κάνει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με την απόφαση να αναμένεται.