Newsroom

Newsroom

Εκατοντάδες ερωτευμένοι… σκατζόχοιροι κρατούν ξύπνιους τους Γερμανούς

Θορυβώδεις στο «κρεβάτι» μας βγήκαν οι σκατζόχοιροι

hedgehog 1709358 1920

Η αστυνομία στη Γερμανία δέχεται κλήσεις και παράπονα για φασαρία από ενοχλημένους κατοίκους. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, «ένοχοι» είναι οι σεξουαλικά δραστήριοι σκαντζόχοιροι!

Η γερμανική αστυνομία καλείται ολοένα και συχνότερα στη μέση της νύχτας από πολίτες που διαμαρτύρονται για παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που καταφτάνουν διαπιστώνουν ότι οι θορυβώδεις παραβάτες είναι σκαντζόχοιροι… που ζευγαρώνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Οι αρχές στη Γερμανία έχουν δεχτεί δεκάδες παράπονα για φασαρία με τους κατοίκους να καλούν για να «καταγγείλουν» τους γείτονες ότι είναι ιδιαίτερα θορυβώδεις κατά τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις ή για να ενημερώσουν ότι κάποιο ζώο μπορεί να υποφέρει ή να πονά. Οι δυνατοί και ενοχλητικοί ήχοι, ωστόσο, συχνά προέρχονται από τη σεξουαλική δραστηριότητα όχι ανθρώπων, αλλά σκαντζόχοιρων!

Ενδεικτικής της έκτασης του ζητήματος στη Γερμανία, έχει δημιουργηθεί ακόμη και το hashtag «#igelsex» που θα μπορούσε να αποδοθεί ως «σεξ σκαντζόχοιρου».

Ενδεικτικό ήταν ένα περιστατικό όπου η αστυνομία κατέφτασε σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Άουγκσμπουργκ, έξω από το Μόναχο, για να ελέγξει περίεργους ήχους από μια παιδική χαρά. Αυτό που βρήκε, τελικά, ήταν ένα ζευγάρι σκαντζόχοιρων που ζευγάρωνε.

Σε άλλο περιστατικό στο Κάμενζ, κοντά στη Δρέσδη, ομάδα της πυροσβεστικής έσπευσε με ειδικό εργαλείο προκειμένου να ανοίξει ένα δοχείο συλλογής ρούχων από το οποίο έβγαιναν δυνατοί ήχοι. Η πηγή της φασαρίας που ανησύχησε τους κατοίκους, δεν ήταν άλλο από ένα ακόμη ζευγάρι σκαντζόχοιρων.

Το παρατεταμένο ζευγάρωμα του σκαντζόχοιρου μπορεί να διαρκέσει για ώρες και κατά τη διάρκεια αυτού να προκύψει μια ευρεία γκάμα ήχων που περιλαμβάνει σφύριγμα, γρύλισμα ακόμα και ουρλιαχτό.

«Οι σκαντζόχοιροι γρυλίζουν δυνατά κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας ζευγαρώματος», όπως εξηγούν ειδικοί της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian στο Μόναχο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δέχεται τις περισσότερες κλήσεις για τέτοια περιστατικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με την περίοδο ζευγαρώματος του σκαντζόχοιρου να είναι από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγές: theguardian.com, sputniknews.gr

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…