Newsroom

Newsroom

Εισήγηση να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδερφών στη Γερμανία

Πιθανώς να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδερφών στη Γερμανία, έπειτα από πρόταση κυβερνητικής επιτροπής δεοντολογίας η οποία υποστηρίζει ότι η…

zevgari

Πιθανώς να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδερφών στη Γερμανία, έπειτα από πρόταση κυβερνητικής επιτροπής δεοντολογίας η οποία υποστηρίζει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που την απαγορεύει αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης, αναφέρει το Βήμα.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή περιστατικό αιμομιξίας στη Σαξονία. Το ζευγάρι μεγάλωσε ξεχωριστά και γνωρίστηκε όταν ο Πάτρικ ήταν ενήλικος ενώ η Σούζαν 16 ετών. Απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά, αλλά ο Πάτρικ καταδικάστηκε σε τριετή κάθειρξη για αιμομιξία και απέτυχε επανειλημμένως να ανατρέψει την ετυμηγορία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ζευγάρι υποχρεώθηκε να ζήσει ξεχωριστά, έπειτα από δικαστική απόφαση που είχε ως σκοπό την προστασία των παιδιών τους από τις συνέπειες της σχέσης τους. Μάλιστα δύο από τα παιδιά τους είναι ειδικών αναγκών, επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που θέλουν την αιμομιξία υπεύθυνη για τη γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες.

Ωστόσο, το συμβούλιο αντέταξε το επιχείρημα πως δεν έχει απαγορευτεί η τεκνοποίηση σε άλλα ζευγάρια με γενετικές δυσλειτουργίες. Πρόσθεσε ότι βάσισε την γνωμοδότησή σε εκτενή έρευνα που έδειξε πως πολλά αιμομικτικά ζευγάρια, μη έχοντας άλλη επιλογή, καταφεύγουν στη μυστικότητα. 

Η αιμομιξία παραμένει παράνομη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και η συζήτηση για το θέμα εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στη Γερμανία. Μάλιστα, σε έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, το 2-4% των Γερμανών παραδέχθηκε πως έχει «αιμομικτικές εμπειρίες».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.