Newsroom

Newsroom

Ξέφυγε για άλλη μια φορά ο Κατσίκης – Επιτέθηκε σε εκπρόσωπο μεταναστών

Εναντίον του εκπροσώπου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Σαμσιντίν Ιντρίσου, καταφέρθηκε με έντονο ύφος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

589b412c1dc524c7108b4908

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που έχει δώσει ανάλογα δείγματα γραφής στο παρελθόν, εξέλαβε ως προσβολή την επισήμανση του κ. Ιντρίσου σύμφωνα με την οποία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι αστυνομικές αρχές δεν αντιμετωπίζουν ως ισότιμους πολίτες τους μετανάστες, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να δικαιώνονται τα θύματα ρατσιστικής βίας για να μην επαναληφθούν περιστατικά τύπου Μανωλάδας.

Ο κ. Κατσίκης εξανέστη με την προαναφερθείσα επισήμανση, εγκαλώντας την πρόεδρο της Επιτροπής, Αφροδίτη Σταμπουλή, επειδή ευχαρίστησε τον Σαμσιντίν Ιντρίσου για την τοποθέτησή του, γιατί κατά την άποψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχε προσβάλλει τους Ελληνες. «Τι τον ευχαριστείτε; Που έρχεται εδώ και βρίζει τους Ελληνες», σημείωσε οργισμένος ο κ. Κατσίκης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, ειρωνεύτηκε τον κ. Κατσίκη, κατά την αποχώρηση του τελευταίου από τη διαδικασία. «Ευχαριστούμε για την ευγένειά σας» είπε ειρωνικά ο κ. Τσαρμπόπουλος, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ γίνεται έξω φρενών φωνάζοντας ακατάληπτα. «Ντροπή σας που καλείτε εδώ όλους αυτούς που βρίζουν τους Έλληνες» φέρεται να είπε ο Κατσίκης.

Αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στηλίτευσαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η Παναγιώτα Δριτσέλη και ο Γιώργος Ψυχογιός. «Καμιά φορά ξεχνάμε ότι κάποια ”αυθόρμητα” ξεσπάσματα εξυπηρετούν μύχιους μισαλλόδοξους πόθους κι οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Δεν μπορεί κανείς το 2017 να εθελοτυφλεί μπροστά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Αν δεν καταλάβουμε ότι η προάσπιση της Δημοκρατίας μας περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να εκφραζόμαστε έτσι μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Ψυχογιός είπε: «Η Επιτροπή αυτή έχει ρόλο να φιλοξενεί εδώ όλες τις απόψεις. Μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα ότι θέλει και πρέπει να τον ακούμε. Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων που έρχονται εδώ είναι εντελώς απαράδεκτη. Εδώ ερχόμαστε να αναδείξουμε τα προβλήματα αν γίνεται αυτό εδώ σκεφτείτε στην κοινωνία πόση δουλειά έχουμε για να εμπεδώσουμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πυρά κατά του Κατσίκη εξαπέλυσε και ο κ. Τσαμπόπουλος, λέγοντας: «Το να θεωρείς την τοποθέτηση ενός ανθρώπου, που πιθανά μάλλον να έχει υπάρξει κι ο ίδιος θύμα ρατσιστικής βίας, ως εξύβριση των Ελλήνων επειδή δεν έχει τη δική σου εθνική καταγωγή και χρώμα είναι ρατσιστικός λόγος. Κι ιδίως όταν συμβαίνει εδώ μέσα, είναι πολύ σοβαρό».

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη