Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι στα κρεβάτια τους για ώρες στο Δαφνί

cover
NewsRoom 01/11/2014 | 13:42

Γιατροί που αντί να είναι στο πόστο τους, καθώς εφημέρευαν, ήταν στο σπίτι τους και αναπαύονταν, ιατρικοί φάκελοι κενοί, ακόμα και περίπτωση όπου ασθενής ήταν δεμένος για 8 ώρες στο κρεβάτι του! Αυτές ήταν μερικές από τις πιο σοβαρές παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε αιφνίδιους ελέγχους που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο διοικητής του ΨΝΑ, Παύλος Θεοδωράκης, στις 28 Δεκεμβρίου του 2013 διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στη θέση τους, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απουσία τους και κινήθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου οι νομικές διαδικασίες. Οι 13 γιατροί ελέγχτηκαν πειθαρχικά και τους επιβλήθηκε εγγραφή επίπληξη.

Σε άλλες περιπτώσεις, διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι ένας στους τρεις φακέλους ασθενών ήταν κενός, δηλαδή δεν υπήρχε καθημερινή παρακολούθηση για την πορεία τους. Αλλά το πιο απίστευτο είναι πως σε άλλη «έφοδο» στις ψυχιατρικές κλινικές, βρέθηκαν 5 ασθενείς καθηλωμένοι χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο που προβλέπει να ελέγχονται ανά δύο ώρες. Ένας από αυτούς μάλιστα ήταν δεμένος στο κρεβάτι του για 8 ολόκληρες ώρες! Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, οι γιατροί του ΨΝΑ είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι, ενώ εκείνοι που διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν το ίδιο ευσυνείδητοι …συμμορφώθηκαν.