Έφη Αχτσιόγλου: Η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής

«Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος, ανεπαρκής και πιάστηκε στον ύπνο», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

αχτσιόγλου 2

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμία πολιτική πρόληψης και δασοπροστασίας. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος, ανεπαρκής και πιάστηκε στον ύπνο για ένα φαινόμενο που εν πολλοίς ήταν προδιαγεγραμμένο, για μία σχεδόν προαναγγελθείσα καταστροφή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “CENTER TV” της Καβάλας.

«Η ΝΔ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα κάνει μία διαχείριση επικοινωνιακού τύπου. Έχουμε ένα θλιβερό αποτέλεσμα για τη χώρα -χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες ζώα-, όφειλαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Περάσαμε μία τετραετία με κυβέρνηση ΝΔ και βρισκόμαστε με 3.000 κενά σε πυροσβέστες. Γιατί; Δεν υπήρχε πλήρης δημοσιονομική χαλαρότητα; Δεν δαπανήθηκαν 60 δισ.; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις πυροσβεστών; Γιατί δεν υπήρξαν μέτρα πρόληψης και δασοπροστασίας;», σημείωσε.

Για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη δική της υποψηφιότητα υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να υπάρξει ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να δυναμώσει, να αποκτήσει άμεσα ισχυρή παρουσία, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στο σήμερα για να επανέλθει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «εκφράζω ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας και αυτό αποτυπώνεται σε δύο ζητήματα:

– Το ένα αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, το πώς δηλαδή μπορεί ένα κόμμα πυλώνας του προοδευτικού χώρου να εκφράσει συγκεκριμένες πολιτικές που θα δίνουν προοπτική στους πολίτες τους οποίους θέλει να εκπροσωπεί, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία. Γιατί μία συζήτηση περί “ταμπέλας” ουδόλως απαντάει στο ζήτημα και πολλές φορές δημιουργεί σύγχυση.

– Το δεύτερο είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκτήσει δεσμούς στους φορείς εκπροσώπησης, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στα επαγγελματικά επιμελητήρια. Επίσης, πρέπει να γίνει ένα κόμμα με αυστηρούς κανόνες που θα τηρούνται από όλους και το οποίο θα αξιοποιεί την επιστημονική και τεχνική γνώση που είναι αναγκαία για να έχουν βάθος οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις του».

Άρα, κατέληξε, «προτείνω ένα κόμμα που θα λειτουργεί μεθοδικά, στη βάση της επιστημονικής γνώσης, στη βάση κανόνων και στη βάση δομών».

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…