Ηχηρή απάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στους ισχυρισμούς περί νέου μνημονίου

Κάθε υπόνοια που αφήνεται πρωτίστως από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περί νέου μνημονίου για την Ελλάδα, διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανία Όλαφ Σολτζ. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Σολτζ διευκρίνησε ότι η Ελλάδα βρήκε από το πρόγραμμα και κινείται στον σωστό δρόμο.

5b4733141dc52454108b45af

Αναλυτικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει ερώτηση την οποία είχε υποβάλει ο ευρωβουλευτής των φιλελεύθερων (ALDE) Βολφ Κλιντζ εκφράζοντας αμφιβολίες για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας, διευκρίνισε ότι τα σενάρια ανάπτυξης για τη χώρα μας είναι πιο πιθανά από τα απαισιόδοξα. 

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτζ: «η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα, είναι στο σωστό δρόμο. Δε συμφωνώ με το σκεπτικό τρόπο και τους δισταγμούς που εκφράσατε σε ό,τι αφορά το μέλλον. Πιστεύω ότι, κοιτώντας τα πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα τελευταία χρόνια, τα σενάρια ανάπτυξης είναι πιο πιθανά από τα απαισιόδοξα». 

Σύμφωνα με τον υπουργό της ισχυρότερης Οικονομίας στην Ευρώπη «αυτά που πέτυχε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θα φανούν σε κάποια χρόνια». «Πιστεύω» σημείωσε ο ίδιος, «ότι αυτές οι προοπτικές για την Ελλάδα και για την ανάπτυξή της θα φανούν σε κάποια χρόνια. Και νομίζω ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα».

«Αυτό πραγματικά το εμπιστευόμαστε σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούμε περαιτέρω πρόγραμμα, και ότι είναι μια επανειλημμένη επιτυχία των μηχανισμών σταθεροποίησης τους οποίους έχουμε στην Ευρώπη. Και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία είδαμε τί ικανότητες έχουμε, και αυτό διαφαίνεται εκ νέου» πρόσθεσε με νόημα. 

Καταλήγοντας, ο Όλαφ Σολτζ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει μόνης της. Είπε χαρακτηριστικά: «πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση και σε τελική ανάλυση χρησιμοποιήσαμε το μηχανισμό σταθερότητας, την καλή μας φήμη και το κύρος μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή που μπορούν πλέον στην Ελλάδα να αναλάβουν μόνοι τους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε ότι «η απάντηση του κ. Σολτζ συνιστά ένα ακόμη ηχηρό ευρωπαϊκό ράπισμα στα ψεύδη του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δήθεν τετάρτου μνημονίου». 

«Θα καταγγείλουν μήπως και τον υπουργό Οικονομικών και Αντικαγκελάριο της Γερμανίας όπως έκαναν με τον επίτροπο Μοσκοβισί;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε: «η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα, καλύτερη περίοδο, με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση των επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την ενδυνάμωση της εργασίας, με την σταδιακή μείωση των κοινωνικών και εισοδηματικών ανισοτήτων». 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…