Newsroom

Newsroom

"Εξαφανίστηκαν" 14 τουρκικά πολεμικά πλοία – Διαψεύδει η Άγκυρα

«Αγνοούνται» 14 τούρκικα πολεμικά πλοία από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, γεγονός που διαψεύδει η Άγκυρα. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, οι διοικητές τους πιθανολογείται ότι βρίσκονται ανάμεσα στους υποκινητές του πραξικοπήματος. Ο τούρκος διοικητής ναυτικού Αντμίραλ Βεϊδέλ Κοσελέ είναι επίσης «άφαντος» από τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

578e17871dc524a77a8b496c

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τις
πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού
αγνοούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

 Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti
πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει
αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία
φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.  

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κοσελέ ήταν συνεργός των συνωμοτών που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος. Τοπικά Μέσα αναφέρουν πως ο διοικητής του ναυτικού ξεγελάστηκε από τους πραξικοπηματίες που, σύμφωνα με αναφορές, τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντας του ότι συμβαίνει μια τρομοκρατική επίθεση στην χώρα.

Τα 14 πολεμικά πλοία αναφέρθηκε ότι ήταν σε ενεργό υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήταν ή στο Αιγαίο ή στη Μαύρη Θάλασσα και δεν έχουν ακόμα γυρίσει στο λιμάνι από όπου απέπλευσαν. Η υποψία ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι. Πιθανολογείται ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια. 

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει στην παρούσα φάση αν οι κυβερνήτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων θέλουν να αυτομολήσουν σε άλλες χώρες για να γλυτώσουν την σύλληψη, τη διαπόμπευση, ίσως και τη θανατική ποινή με την οποία απειλούνται από την κατακραυγή της κοινής γνώμης που ζητά να εκτελεστούν οι πραξικοπηματίες.

Εφ’ όσον βεβαίως επαληθευτούν οι πληροφορίες για τα χαμένα πολεμικά πλοία, αυτά θα προστεθούν στα 42 στρατιωτικά ελικόπτερα που εξαφανίστηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. Η εξαφάνιση των πλοίων και των ελικοπτέρων προκαλεί ανησυχία και κάνει ορισμένους να θεωρούν ότι ίσως ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στη χώρα.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…