Δούκας: H απάντησή του στην επίθεση Μητσοτάκη – «Τον καλώ να μας στηρίξει εμπράκτως»

«Λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας

6104927

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής σφοδρή επίθεση σε βάρος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηνών για τα κλειστά ακίνητα στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ απάντησε από τη μεριά του και ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στάθηκε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα κλειστά ακίνητα διατίθενται σε συλλογικότητες που κάνουν καταλήψεις και όχι σε ευάλωτα νοικοκυριά, με τον δήμαρχο να εκφράζει τη στήριξή του σε αυτές τις συλλογικότητες.

Τέλος, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να συνεργαστεί μαζί του “αντί να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες”.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Χάρης Δούκας

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών».

Τι προηγήθηκε στη Βουλή

Επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα έριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη στεγαστική πολιτική.

Να διαθέσει τα κλειστά ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την απάντηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στον πρωθυπουργό για τη στεγαστική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε δηκτικά στον δήμαρχο Αθηναίων για τα κλειστά ακίνητα.

«Ίσως θα πρέπει να το πείτε και στον δήμαρχο της Αθήνας τον οποίο στηρίξετε πολιτικά: Ας διαθέσει τα κλειστά ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη.


Πιο αναλυτικά το επίμαχο απόσπασμα:

«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι πρώτα και πάνω όλα στέκεται στους πιο ευάλωτους. Δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας. Δεν είναι λίγα αυτά τα οποία έχουν γίνει με αιχμή το στεγαστικό και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει portal στεγαστικής πολιτικής με όλα τα προγράμματα.

Ας μη κρυβόμαστε όμως, ένα σύνθετο πρόβλημα προϋποθέτει χρόνο, προσήλωση, ευελιξία στους χειρισμούς και συνείδηση του αποτυπώματος που θα αφήσει κάθε μέτρο.

Πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας.

Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο. Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους.

Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας τον οποίο στηρίξατε πολιτικά. Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες».

Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνά Οικονομάκου: Οργή με βίντεο που ανέβασε στα social – «Ο κόσμος πεινάει και εσύ προκαλείς»

Άγριος καβγάς Φαραντούρη με Άδωνι: «Είναι γελοία αυτά» – «Είστε πολύ προσβλητικός» (video)

Βασιλιάς Κάρολος: Τι ζήτησε από τον Χάρι και τον Ουίλιαμ – Η εντολή για τα «τελευταία του χρόνια»

Βερύκιος: Αποκάλυψε ότι βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα – Τι συζήτησαν (video)