Δολοφονία Κώστα Φραγκούλη: Νέα δίωξη στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε

Ο 34χρονος διώκεται πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι για απόπειρα όπως μέχρι πρότινος, δίωξη που αναμενόταν μετά τον θάνατο του νεαρού Ρομ.

1fb406983fda4df9bb42a8b988374825 1

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα, Τρίτη (20/12) στον 34χρονο αστυνομικό ΔΙΑΣ που πυροβόλησε θανάσιμα, στο κεφάλι, τον 16χρονο Ρομ, Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αφέθηκε χθες (19/12) ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τους GRTimes, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, καθώς ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκομένου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατί προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ).

Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε περισσότερα: Έλληνες Ρομά: «Αν είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο αστυνομικός ήδη θα ήμασταν πίσω από τα κάγκελα»

Ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό, ο ανακριτής θα ζητούσε νέα ποινική δίωξη κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αστυνομικού αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του 16χρονου.

Ο 34χρονος αστυνομικός πλέον διώκεται για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι για απόπειρα όπως μέχρι πρότινος, δίωξη που αναμενόταν μετά τον θάνατο του νεαρού Ρομ. Έτσι, αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου.

 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…