ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Το ΔΝΤ μας σώζει από τον κομμουνισμό!

Τα έλεγε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αλλά εσείς δεν δώσατε την πρέπουσα σημασία.

dnt wide 0 1

Τα έλεγε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αλλά εσείς δεν δώσατε την πρέπουσα σημασία.

«Ευτυχώς που υπάρχει και το ΔΝΤ,  Σία μου, να μας προστατεύσει από τις ακρότητες της κυβέρνησης». Δεν ομιλεί ως Μπάμπης ο Μπάμπης, ομιλεί ως οιονεί  εκπρόσωπος της εγχώριας αστικής και μεγαλοαστικής τάξης, που επιζητεί αενάως την έξωθεν βοήθεια, για να διασωθεί από τους έσωθεν επιβουλείς. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μέσα ζητούν την  βοήθεια των έξω, η σχετικώς πρόσφατη ιστορία μας βρίθει από προσκλήσεις και από  παρεμβάσεις, παρεμβάσεις σωτήριες για τους μεν, αιματηρές, συνήθως, για τους δε.

Ευτυχώς που υπάρχει και το ΔΝΤ για να μας σώσει από τα «κομμουνιστικά μέτρα». Έτσι αποκάλεσε ο Άδωνης Γεωργιάδης τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, την έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ  και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από το 26% στο 29%. Κομμουνισμός βδελυρός, κομμουνισμός με κονσερβοκούτι, δόξα τον θεό να λέμε που η Κριστίν  Λαγκάρντ ζήτησε να αφαιρεθούν αυτά τα μέτρα από την ελληνική πρόταση και να αντικατασταθούν από μειώσεις στις συντάξεις. Μείον 700 εκατομμύρια για τους επιχειρηματίες, συν 700 εκατομμύρια για τους συνταξιούχους: δεν είναι οικονομική εξίσωση, είναι αντίδοτο στην εξάπλωση του μπολσεβικισμού.

Η φορολογία του επιχειρηματικού κέρδους είναι αντιαναπτυξιακή, μόνο όταν το κέρδος γίνεται επένδυση ή,  έστω, πολυτελής διαβίωση. Όταν γίνεται κατάθεση στην Ελβετία, την Γερμανία και αλλαχού η ανάπτυξη πάει περίπατο στην Ζυρίχη και την Φρανκφούρτη. Τα 700 εκατομμυριάκια του συνταξιούχου, αντιθέτως, θα πάνε στην ανάπτυξη οπωσδήποτε, θα γίνουν παπούτσια, ρούχα, ψυγεία κουλούρια. Δεν τους νοιάζει η ανάπτυξη γενικώς, τους νοιάζει η ανάπτυξη με πρόσημο ταξικό, η αναδιανομή του εισοδήματος που συντελέσθηκε στα χρόνια της ύφεσης, πρέπει να συνεχιστεί, με άλλα μέσα αυτήν τη φορά, και στα χρόνια της ανάπτυξης. Είναι ικανοί να οδηγήσουν έναν λαό στην χρεοκοπία για 700 εκατομμύρια ευρώ, θα το έκαναν και για 700 ευρώ, δεν είναι το ύψος του ποσού, είναι η τσέπη από την οποία θα βγει.

Υπάρχει, ωστόσο, και άλλη ανάγνωση. Για να αποκαλούν οι έξω και οι μέσα κάποια από τα μέτρα «κομμουνιστικά», η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές έχει οπωσδήποτε κάποιο πρόσημο. Είναι δύσκολη η πρόταση, είναι επώδυνη, αλλά, που να πάρει ο διάολος, δεν είναι σαν τα μνημόνια που κατέθεσαν οι προηγούμενοι. Το παραδέχονται εκείνοι που κατέθεσαν τα μνημόνια, το παραδέχονται και αυτοί που ενέκριναν τα μνημόνια, μήπως θα πρέπει να το παραδεχτούν και κάποιοι από την Αριστερά; Να το παραδεχτούν πρωτίστως  εκείνοι που έπιασαν από την πρώτη ώρα στασίδι στα κανάλια, για να κατακεραυνώσουν την πρόταση της κυβέρνησης, χωρίς να γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι η πρόταση της κυβέρνησης.

Δεν περίμεναν καν να ακούσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά από τη Σύνοδο Κορυφής.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

εφημ. ΑΥΓΗ 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…