Διπλό "χτύπημα" του εγκέλαδου με 4,8 και 4,5 Ρίχτερ σε Κρήτη και Μεγαλόπολη

Άσχημη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στη Μεγαλόπολη και στη νότια Κρήτη λόγω των δύο σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν μέσα σε…

Άσχημη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στη Μεγαλόπολη και στη νότια Κρήτη λόγω των δύο σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα περίπου δύο ωρών.Το πρώτο «χτύπημα» του εγκέλαδου σημειώθηκε στη 1.20 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 79 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και σε απόσταση 445 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4.8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο USGS ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και 147 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Για δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάνει λόγο το γεωδυναμικό ινστιτούτο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο.

Περού: Ορκίστηκε νέα πρόεδρος η Ντίνα Μπολουάρτε μετά την την καθαίρεση του Πέδρο Καστίγιο

Περού: Ορκίστηκε νέα πρόεδρος η Ντίνα Μπολουάρτε μετά την την καθαίρεση του Πέδρο Καστίγιο

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τον, πρώην πλέον, πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ισχύει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την δημιουργία μιας νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων;»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ισχύει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει την δημιουργία μιας νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων;»

«Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κρύβονται για…