Newsroom

Newsroom

Δίωξη κατά της JP Morgan για εξαπάτηση επενδυτών

Εισαγγελική δίωξη εναντίον της αμερικανικής τράπεζαw JP Morgan Chase άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, με την…

Εισαγγελική δίωξη εναντίον της αμερικανικής τράπεζαw JP Morgan Chase άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, με την κατηγορία της εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, οι επενδυτές έχασαν παραπάνω από 20 δισ. δολάρια σε ομόλογα νε ενέχυρο στεγαστικά δάνεια. Τα ομόλογα είχαν εκδοθεί από μία άλλη αμερικανική τράπεζα, τη Bear Sterns, την οποία η JP Morgan είχε εξαγοράσει το 2008.

Όπως αναφέρει ο Σνάιντερμαν, η Bear Sterns «διέπραξε πολλαπλές απάτες κατά την προώθηση και πώληση των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια» και την κατηγορεί ότι απέτυχε συστηματικά να αξιολογήσει τα δάνεια», τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως ενέχυρο για τα ομόλογα. Ως αποτέλεσμα περιλήφθησαν δάνεια, για τα οποία ήταν πιθανό να μην υπάρξει αποπληρωμή τους, όπως και συνέβη αργότερα, προκαλώντας στους επενδυτές ζημιές πάνω από 20 δισ. δολάρια.

Η καταγγελία της JPMorgan έγινε από την ομάδα εργασίας για τις απάτες με τα στεγαστικά δάνεια, που δημιούργησε ο Πρόεδρος και θεωρείται μία προσπάθεια να προωθηθούν σημαντικές περιπτώσεις στην δικαιοσύνη πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…