Δίκη – Μάτι: Η κατάθεση της 1ης μάρτυρα για τον θάνατο του αδερφού της – «Όσο δεν επικοινωνούσε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε…»

«Με έζωσαν τα φίδια. Άρχισα να ανησυχώ. Πήγα με τον σύζυγό μου στο λιμάνι της Ραφήνας. Μείναμε πολλές ώρες εκεί. Όσο περνούσε η ώρα και δεν επικοινωνούσε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί».

Με την κατάθεση της πρώτης μάρτυρα, μιας δικηγόρου που έχασε τον αδελφό της στη φονική πυρκαγιά, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για το Μάτι.

Καταθέτοντας, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, η μάρτυρας αδελφή του αδικοχαμένου, Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του επιστρέφοντας από τη δουλειά του, είπε στο δικαστήριο: «Ο αδελφός μου πήγε από αυτή τη διαδρομή γιατί του υποδείχθηκε να πάει. Δεν υπήρχε απολύτως καμία ενημέρωση για το που βρισκόταν η φωτιά. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν ότι πέρασε στη Μαραθώνος. Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Θα μπορούσαν να είχαν πει να πάνε στο λιμάνι αλλά σε όλους έλεγαν να πάνε στο Κόκκινο Λιμανάκι».

Κάποια στιγμή, είπε η μάρτυρας, η επικοινωνία με τον αδερφό της κατέστη αδύνατη.

Τότε: «με έζωσαν τα φίδια. Άρχισα να ανησυχώ. Πήγα με τον σύζυγό μου στο λιμάνι της Ραφήνας. Μείναμε πολλές ώρες εκεί. Όσο περνούσε η ώρα και δεν επικοινωνούσε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί. Είμαστε στο λιμενικό μαζί με την κυρία Φύτρου που εκείνη την ώρα πληροφορήθηκε τον θάνατο της κόρης της».

«Έκαστος ένας» τόνισε η μάρτυρας «είχε ευθύνη για αυτό που συνέβη. Οι δημοτικοί δρόμοι δεν είχαν καθαριστεί, η Περιφέρεια δεν κινητοποιήθηκε να δώσει εντολή εκκένωσης αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε δύο Δήμους. Αν είχε διαταχθεί έγκαιρα εκκένωση θα είχε σωθεί κόσμος. Κανείς δεν ενημέρωσε, από το ραδιόφωνο, από τα ΜΜΕ πως πρέπει να κινηθούν. Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εκεί και πήγαιναν προς τα εκεί».

Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ράικου εξυπηρέτησε το πολιτικό αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis»

Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ράικου εξυπηρέτησε το πολιτικό αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis»

«Βόμβες» κατά Ράικου από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Άδειασμα» Δημητριάδη σε Μητσοτάκη στην Επιτροπή Θεσμών: Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε

«Άδειασμα» Δημητριάδη σε Μητσοτάκη στην Επιτροπή Θεσμών: Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε

Δεν μοιάζει διατεθειμένος να προσφέρει στον Μητσοτάκη τη δυνατότητα μετατροπής της «θυσίας» του -όπως ο…