Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν Γρέγος – Ζαρούλια

Γρέγος: Με ξένισε η φράση του Ν. Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα - Τάγμα εφόδου θα αποκαλούσα την ΚΕΕΡΦΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μπέρδεψε τις ώρες και τις μέρες η Ζαρούλια.

4918430

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ξεκίνησε η 389η δικάσιμος της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής η οποία πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς απολογούνται οι πρώην βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης.

Στη σημερινή δικάσιμο είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν ο Αντώνης Γρεγος, αλλά και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην βουλευτής της ΧΑ, Ελένη Ζαρούλια. 

Το Κουτί της Πανδώρας θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα όσα γίνονται στη δικαστική αίθουσα αυτές τις κρίσιμες ημέρες της δίκης καθώς οι απολογίες των πρώην βουλευτών αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μέρη της διαδικασίας που συνεχίζεται εδώ και περίπου 4 χρόνια. 

Γρέγος: Δεν έχω κάνει καμία έκνομη ενεργεια, παραμένω στη Χρυσή Αυγή

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε ο Αντωνης Γρέγος λίγο μετά τις 10 το πρωί και από την αρχή έσπευσε να χαρακτηρίσει πολιτική τη δίωξη του.

Δήλωσε μάλιστα ότι ο λόγος που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου είναι ότι ήταν βουλευτής του κόμματος και ότι αν κάποιος άλλος είχε εκλεγεί, τότε ο ίδιος δε θα βρισκόταν εδώ σήμερα.

Παράλληλα δήλωσε ότι ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος γνήσιος πατριωτικός χώρος και ότι παραμένει υποστηρικτής της, ενώ σε ο,τι αφορά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες υποστήριξε ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και να φεύγουν από τη χώρα όσοι εισέρχονται παράνομα.

Ο Γρέγος επιχείρησε να εμφανιστεί με ένα σχεδόν… ανθρωπιστικό προσωπείο δηλώνοντας ότι δε θα του άρεσε αν άκουγε κάποιον να αποκαλεί “σκουπίδια” ή “αποβρασματα” τους μετανάστες. “Δε θα αποκαλούσα έτσι κάποιον που δε ξέρω, μόνο τους παιδεραστές και τους εμπόρους ναρκωτικών θα αποκαλούσα έτσι“, δήλωσε.

Απαντώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γρέγος δήλωσε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι συνέβη. “Δεν ξέρω καν που πέφτει το Κερατσίνι και το Πέραμα στην Αθήνα“, δήλωσε όταν ερωτήθηκε για τη δολοφονία

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά του Γρέγου ότι τον ξένισε η αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι “αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη” για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο δήλωσε ότι πλέον καταλαβαίνει ότι Μιχαλολιάκος είχε δίκιο που το είπε τότε.

Για τις  δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων αλλιεργατών και των μελών του ΠΑΜΕ που είχαν προηγηθεί, ο δήλωσε ότι ο ίδιος έμαθε για την ύπαρξη τους μετά τις διώξεις επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ και δεν παρακολουθούσε ειδήσεις. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν συζήτησε ποτέ αυτά τα θέματα με άλλους βουλευτές της οργάνωσης.

“Εμένα με ενδιέφεραν περισσότερο οι επιθέσεις που δεχόμασταν όχι αυτές για τις οποίες μας κατηγορούσαν”, δήλωσε συγκεκριμένα, προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Για το κρίσιμο ζήτημα του καταστατικού της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο το κατατεθειμένο, όμως προκαλεί πολλά ερωτήματα η συνεχής αναφορά του στο “παλιό” καταστατικό, το οποίο η ηγεσία της οργάνωσης όμως υποστηρίζει ότι είναι πλαστό. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να διαβάσει το “παλιό” καταστατικό γιατί αναγνωρίζει μόνο το “καινούριο”.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η απάντησή του για τα τάγματα εφόδου αφού υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε τέτοια, όμως “θα μπορούσα να αποκαλέσω τάγματα εφόδου ομάδες όπως η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΡΜΑ που έκαναν επιθέσεις σε εμάς”.

Ζαρούλια: Αν δεν είχα εκλεγεί δε θα ήμουν εδώ

Λίγα λεπτά μετά τις 11 στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε η πρώην βουλευτής και σύζυγος του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, η οποία δήλωσε ότι δεν θέλει να δημοσιευτούν φωτογραφίες όπου φαίνεται το πρόσωπό της, προκαλώντας ένταση στην αίθουσα.

Ακολουθώντας την ίδια “γραμμή” με τον Αντώνη Γρέγο υποστήριξε εξαρχής ότι η δίωξη της είναι πολιτική.

“Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι ότι οι παράνομοι πρέπει να φεύγουν, οι νόμιμοι είναι νόμιμοι”, δήλωσε τηρώντας αμυντική στάση.

Στην Ελλάδα οι φυλακές είναι γεμάτες αλλοδαπούς εγκληματίες, στην Ευρώπη δε συμβαίνει το ίδιο, γι’ αυτό το γενίκευσα” δήλωσε αναφερόμενη σε ρατσιστική φράση που είχε πει στο παρελθόν.

Υποστήριξε ότι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενημερώθηκε από σχετικό τηλεφώνημα το μεσημέρι της επομένης ημέρας και ότι εκείνη ήταν που ενημέρωσε και τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η Ζαρούλια δήλωσε ότι στη συνέχεια άνοιξαν την τηλεόραση που “έλεγε στην αρχή η δολοφονία έγινε για το ποδόσφαιρο”, μάλλον ξεχνώντας ότι αυτή η αναφορά στο ποδόσφαιρο είχε γίνει από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας και όχι το μεσημέρι. 

Το δικαστήριο εξέτασε την Ελένη Ζαρούλια με μεγάλη συντομία με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί λίγο πριν τις 12.

Στην αυριανή συνεδρίαση του δικαστηρίου θα απολογηθούν οι πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ζησιμόπουλος και Ηλιόπουλος, ενώ την Παρασκευή απολογείται ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…