Newsroom

Newsroom

Διεθνής εβδομάδα αφιερωμένη στον μυστηριώδη Τόμας Πίντσον

Στον μυστηριώδη συγγραφέα Τόμας Πίντσον, με την αινιγματική ζωή που κρατά για χρόνια και επιμελώς μακριά από τα φώτα της…

tomas pintson

Στον μυστηριώδη συγγραφέα Τόμας Πίντσον, με την αινιγματική ζωή που κρατά για χρόνια και επιμελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και το φανατικό κοινό που τον παρακολουθεί μανιωδώς σε κάθε έκδοση βιβλίου του ανάγοντάς την σε γεγονός, είναι αφιερωμένο το συνέδριο που διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, ενταγμένο στη Διεθνή Εβδομάδα Πίντσον.

Η πρωτοβουλία πραγματοποίησης του συνεδρίου γίνεται με πρωτοβουλία του Δρ Γιώργου Μαραγκού, ενώ ομιλητές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όχι μόνο το τελευταίο μυθιστόρημα του Πίντσον, με τίτλο «Υπεραιχμή», αλλά και την πρόσφατη ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «Έμφυτο Ελάττωμα», η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του. Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν ο βασικός μεταφραστής του Πίντσον, Γιώργος Κυριαζής, και ο μεταφραστής και δοκιμιογράφος Κώστας Καλτσάς.

Για τον συγγραφέα, που θεωρείται από τους σημαντικούς Αμερικανούς λογοτέχνες της εποχής του, διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, σε διαφορετικό μέρος του κόσμου, Διεθνής εβδομάδα Πίντσον με συνέδρια ακαδημαϊκών οι οποίοι ασχολούνται με το έργο του. Το 2010 είχε γίνει στην Πολωνία, το 2013 στην Αγγλία και φέτος πραγματοποιείται στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον φοιτητών, μεταφραστών και μελετητών του Αμερικανού συγγραφέα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…