Διαδικτυακή προβολή της παράστασης «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη από το ΚΘΒΕ

Η διαδικτυακή προβολή θεατρικών παραστάσεων αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας τις μέρες του εγκλεισμού στο σπίτι.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παραμένει κλειστό όπως όλα τα θέατρα της χώρας και χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας με το θεατρόφιλο κοινό συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα να προσφέρει στο διαδίκτυο παραστάσεις του που έχουν αγαπηθεί.

Σήμερα το βράδυ, Μ. Τρίτη 14 Απριλίου,  στις 21.00 συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Κρατικού Θεάτρου https://www.ntng.gr  οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη. 

Πρόκειται για τη θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός πυκνού κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια «Κραυγή» και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του να ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης. 

Το ΚΘΒΕ προσπαθώντας να μεταγγίσει το λόγο του σπουδαίου συγγραφέα πραγματοποίησε παραστάσεις σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε όλη τη χώρα (Δίον, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Βέροια, Σέρρες, Δράμα, Ηράκλειο Κρήτης, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Φλώρινα, Άργος Ορεστικό). Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στο Βασιλικό Θέατρο, μετά την παρουσίασή της στην Κίνα στο «18th Meet In Beijing Arts Festival» του Πεκίνου όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης, βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος, επιμέλεια σκηνογραφίας – κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά, φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου, Δημοσθένης Πάνος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος

Δημιουργία ειδών ατομικής προστασίας από το ΚΘΒΕ για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ετοίμασε και προσφέρει είδη ατομικής προστασίας σε γιατρούς και νοσηλευτές και σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα παραδώσει 100 εγκεκριμένες στολές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί σε ποια ιδρύματα θα παραδοθούν οι 500 υφασμάτινες μάσκες τις οποίες δημιούργησαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι του ενδυματολογικού τμήματος του Θεάτρου.

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Με αναφορά στο καθεστώς των συνταγματαρχών του 1967 ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ως…

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ρωμανού, ο…

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που σχολίασε τον…