Δεύτερος νεκρός στις ταραχές στη Βενεζουέλα

Ένας 19χρονος φοιτητής από τη Βενεζουέλα κατέληξε τα ξημερώματα, αφού είχε τραυματιστεί την προηγούμενη ημέρα από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας.

NewsRoom 11/04/2017 | 20:41

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο διαδηλωτή που καταγράφεται σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

Ο Ντανιέλ Κελίς «τραυματίστηκε στο λαιμό» από σφαίρα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς στελέχη της τοπικής αστυνομίας επιχειρούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από τα οδοφράγματα που είχαν εγκαταστήσει σε δρόμους, μετά τη διαδήλωση στην πόλη Βαλένσια, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο νεαρός που σπούδαζε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όμως «εισήχθη χωρίς ζωτικές ενδείξεις», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Τη Δευτέρα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών σε κινητοποίηση στο Καράκας όπου τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι και συμμετείχαν πολλές χιλιάδες επικριτές του Μαδούρο. Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και άλλες πόλεις, όπως το Σαν Κριστόμπαλ και το Μπαρκισιμέτο.

Την περασμένη Πέμπτη, ένας 19χρονος σκοτώθηκε, έχοντας δεχθεί σφαίρα στο στήθος, σε περιοχή κοντά στο Καράκας και ένας αστυνομικός, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον διαδηλωτή, συνελήφθη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το συγκεκριμένο άτομο δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση.