Newsroom

Newsroom

Δέσποινα Κουτσούμπα για πλημμύρα Ακρόπολης: Το Υπουργείο Πολιτισμού διασύρεται διεθνώς

«Αν ερχόταν μάστορας και μου λεγε πρώτα να βάλει τα πλακάκια και μετά να περασει τις σωληνώσεις, θα τον έδιωχνα με τις κλωτσιές»

2232866

Ένα προς ένα φαίνεται πως διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις απαράδεκτες εικόνες της πλημμυρισμένης Ακρόπολης που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα αποδομεί σε ανάρτησή της το επικοινωνιακό τέχνασμα του υπουργείου που κάνει λόγο για πλημμύρες στην Ακρόπολη και το 2015, απαριθμώντας μάλιστα τα τρία ψέμματα του υπουργείου της Λίνας Μενδώνη.

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα:

Αυτή την αφισσέτα έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΠΟΑ!

Πρώτο ψέμα: το Ερέχθειο το 2015, το Ερέχθειο χτες το βράδυ αργά, πολλές ώρες μετά τη νεροποντή.

Δεύτερο ψέμα: προφανώς δεν φταίνε οι διαδρομές ΑΜΕΑ, καταρχάς γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη. Τόσο η Μελέτη όσο και η Απόφαση έγκρισης το λένε καθαρά: οι κλίσεις είναι άνω του 6%, άρα δεν μπορούν να κινηθούν αμαξίδια αυτόνομα. 
Αντιθέτως, οι διαστρώσεις έγιναν, σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπνευστές, για 1. όλους τους επισκέπτες, 2. για τα μηχανήματα, 3. για να “αποκατασταθεί η στάθμη του 5ου αιώνα” κάτι που δεν εγκρίθηκε ποτέ και από κανέναν. Τώρα για ποιο λόγο το έργο ονομάστηκε “διαδρομές ΑΜΕΑ”, έχουμε καταλάβει όλοι νομίζω…

Τρίτο ψέμα: “Για πρώτη φορά υλοποιείται υδραυλικό έργο στην Ακρόπολη” (κλάψε κι εσύ αρχαίε τεχνίτη που λάξευες το βράχο για την απορροή). Κοτσάρει και μια φωτογραφία δίπλα να δείξει ότι πιθανόν φτιάχνουν κάτι αποστραγγιστικό (καμία σχέση). Μόλις χτες η Υπουργός στη Βουλή ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ότι ΚΑΜΙΑ υδραυλική μελέτη δεν υπάρχει ούτε εφαρμόζεται, και σε Δελτίο Τύπου χτες παραδέχτηκε ότι η υδραυλική μελέτη ΘΑ γίνει τώρα, μετά τις βροχές, τι πιο λογικό άλλωστε; Τι πιο λογικό σε χώρο που ξέρεις ότι έχει προβλήματα με τη βροχή να κάνεις έργα βιτρίνας, με υλικά μη υδατοπερατά, χωρίς καμία μελέτη για το πού θα πάνε τα νερά; Τι θα μπορούσε να πάει στραβά άραγε;

Διάβασα ανθρώπους να λένε το πολύ απλό: αν ερχόταν μάστορας και μου λεγε πρώτα να βάλει τα πλακάκια και μετά να περασει τις σωληνώσεις, θα τον έδιωχνα με τις κλωτσιές. Το Υπουργείο Πολιτισμού ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ διεθνώς ότι, στο πιο σημαντικό μνημείο της χώρας, κάνει έργα χειρότερα από αυτά που κάνει ο πιο τελειωμένος υπεργολάβος. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί το έργο ούτε το σχεδίασαν ούτε το έκαναν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου, με την τεχνογνωσία και το έμπειρο προσωπικό τους. Το έκανε η πολιτική ηγεσία και ο ιδιώτης χορηγός με τον μελετητή και τον εργολάβο που διάλεξαν μόνοι τους! Να τα λουστούν τα έργα τους και να διασυρθούν αυτοί και όχι όλοι εμείς.

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους