Δεν του βγαίνουν τα νούμερα... του Κικίλια για την ανοσία

 Ρίχνει σιγά- σιγά τον πήχη της επίτευξης του στόχου της ανοσίας  που είχε βάλει η κυβέρνηση αναφορικά με τους εμβολιασμούς 
 

NewsRoom 31/01/2021 | 12:24

Αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, πρώτα οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού, μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στον Σκάι.

Υπενθυμίζεται οι αρχικές εκτιμήσεις του Υπουργείου έκαναν λόγο για 6 με 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς για να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί και τόνισε ότι τον Φεβρουάριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος. Σημείωσε ότι πλέον έχουμε 3 εμβόλια στη διάθεση μας και τόνισε ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει ως τις 10 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών.  

«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» ανέφερε μεταξύ άλλων.