Δεν στηρίζουμε τον Κουφοντίνα, αλλά τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου

Η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει περιθώρια για πολλούς προλόγους, δυστυχώς. 

Koyfontinas 3

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ένας στυγερός δολοφόνος, ένας τρομοκράτης. Ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά, ηθικά μας χωρίζει άβυσσος. Τα εγκλήματά του ήταν ειδεχθή και δικαίως φέρουν τη μεγαλύτερη ποινική απαξία στο δικαιικό μας σύστημα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η ύψιστη αξία για τη Δημοκρατία μας. Για αυτό το λόγο, του επεβλήθη η μέγιστη των ποινών.

Ο Κουφοντίνας έχει πολύ βαθιά ριζωμένη μέσα του την πεποίθηση ότι η Δημοκρατία μας είναι ένα αποτυχημένο, άχρηστο πολίτευμα που πρέπει να καταλυθεί. Η πεποίθησή του αυτή απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι όμως, τόσο εμμονικά προσηλωμένος στην στρεβλή του αυτή αντίληψη που ήταν έτοιμος να σκοτώσει και να σκοτωθεί για αυτήν. Δεν είναι ο πρώτος εξάλλου, ούτε ο τελευταίος που νομίζει ότι μόνος αυτός κατέχει μία «Ιερή Αλήθεια» και προσπαθεί να την επιβάλει διαπράττοντας χυδαία και αποτρόπαια εγκλήματα.

Όμως, δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι για αυτά του τα εγκλήματα έχει καταδικαστεί ήδη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτήν τη στιγμή εκτίει την ποινή που του έχει επιβληθεί. Τι ζητάει λοιπόν; Να του απονεμηθεί χάρη; Όχι. Κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση; Ούτε. Ζητάει να εφαρμοσθεί ο νόμος, τον οποίον ψήφισε η δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας.

Ένας άνθρωπος που θεωρεί την αστική δημοκρατία αποτυχημένο πολίτευμα και που πολύ θα ήθελε να τη δει να καταρρέει, ενδιαφέρεται για το αν θα εφαρμοσθούν οι νόμοι της; Όχι, βέβαια. Αν πεθαίνει αυτήν τη στιγμή ο Κουφοντίνας είναι γιατί πιστεύει ότι το πολίτευμά μας είναι στρεβλό, παρηκμασμένο, άχρηστο και ότι πρέπει να καταλυθεί. Τι κάνει; Μας φτύνει στα μούτρα ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρήσει την ισονομία, ότι δε μπορεί να περιφρουρήσει την υπέρτατη αξία του Δυτικού Πολιτισμού που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και η Κυβέρνηση με τη στάση της τον βοηθάει.

Όχι, δεν στηρίζουμε το Δημήτρη Κουφοντίνα! Το μόνο κοινό που έχουμε μαζί του είναι ότι είμαστε ανθρώπινα όντα. Στηρίζουμε τη Δημοκρατία. Στηρίζουμε το Κράτος Δικαίου, την ισονομία, την ισηγορία, την ισότητα και πάνω από όλα το δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή. Το δικαιοπολιτικό μας σύστημα δεν αναγνωρίζει σε κανέναν το δικαίωμα να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Σε κανέναν ούτε άνθρωπο, ούτε θεσμό.

Πιστεύουμε βαθιά ότι το πολίτευμα πρέπει να προστατευτεί από εκτροπές. Μας ενδιαφέρει να μη βρουν έδαφος οι στρεβλές αντιλήψεις του καταδικασμένου τρομοκράτη. Θα στηρίζαμε τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη ζωή όποιο και αν ήταν το όνομα του κρατούμενου-απεργού πείνας, όποια και αν ήταν τα εγκλήματά του. Η Δημοκρατία εφαρμόζει τους νόμους της. Δεν εκδικείται ούτε αδιαφορεί μπροστά στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής. Όσοι επιχαίρουν με τον επικείμενο θάνατο απεργού πείνας, δεν μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικοί πολίτες. Όσοι λένε «αφήστε τον Κουφοντίνα να πεθάνει» το μόνο που κάνουν είναι να τον βοηθούν να λάβει το ρόλο οσιομάρτυρα και να εξαπλώσει την ιδέα του ότι η αστική δημοκρατία πρέπει να καταλυθεί.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ουτόγια της Νορβηγίας το 2011, ο ακροδεξιός Μπρέβικ, δράστης της επίθεσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 ετών, υπό τη μορφή προληπτικής κράτησης που απαιτούσε τουλάχιστον δέκα χρόνια φυλάκισης, με δυνατότητα τουλάχιστον μίας ή περισσότερων παρατάσεων για όσο διάστημα θεωρείται ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση είχε δηλώσει: «Στην τρομοκρατία, απαντάμε με περισσότερη Δημοκρατία». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τι απαντά;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…