Newsroom

Newsroom

«Δεν είμαστε τέρατα»: Ατομα με αναπηρία αντιδρούν στην ταινία The Witches

H Warner Bros βγάζει επίσημη ανακοίνωση για τη διάσταση που επέλεξε να δώσει στις Μάγισσες. 

magises

Στη νέα κινηματογραφική διασκευή του «The Witches» (μυθιστορήματος του 1983) από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις  η Αν Χάθαγουεϊ και οι υπόλοιπες μάγισσες της παρέας της έχουν μία ανατομική λεπτομέρεια που τις ξεχωρίζει από τους άλλους ανθρώπους: 3 δάχτυλα.

Αρκετοί άνθρωποι με αναπηρία, αντέδρασαν στην ανατομική απεικόνιση που επέλεξαν για την ταινία, ανάμεσά τους και η βρετανίδα παραολυμπιονίκης κολύμβησης Εϊμι Μάρεν:

«Ερώτηση στην Warner: το σκεφτήκατε πολύ και το βρήκατε καλή ιδέα να παρουσιάσετε έτσι την διαφορετικότητα των άκρων; Σκεφτήκατε το αντίκτυπο στην κοινότητα των ανθρώπων με αυτή την αναπηρία;»

Ο τρόπος που σχεδιάστηκαν τα χέρια των μαγισσών (αντικαθιστώντας την κλασική απεικόνιση με τα γαμψά νύχια) μοιάζει με «Εκτρωδακτυλία» (δυσμορφία τού χεριού, έλλειψη ενός ή περισσότερων δακτύλων) μία πάθηση με την οποία γεννιέσαι και σε κάποια ανωμαλία της εμβρυϊκής διάπλασης.

Η εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία Σάνον Κρόσλαντ είπε: «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις νέες γενιές; Οτι το να έχεις 3 δάχτυλα σε κάνει μάγισσα; Αυτό είναι ένα εξαιρετικά τραυματικό πορτρέτο ατόμων με αναπηρία των άκρων. Η αναπηρία δεν πρέπει να συνδυάζεται με το κακό, την ανωμαλία, την απέχθεια, τον φόβο ή τα τέρατα…».

Η επίσημη ανακοίνωση από το στούντιο της Warner:

«Λυπούμαστε βαθιά που η απεικόνιση των φιξιόν χαρακτήρων στις «Μάγισσες» προκάλεσε τέτοια αναστάτωση στα άτομα με αναπηρία. Μετανιώνουμε κι απολογούμαστε αν προσβάλαμε τους συνανθρώπους μας. Διασκευάζοντας το μυθιστόρημα, δουλέψαμε με καλλιτέχνες και designers για να βρούμε νέους τρόπους να φανταστούμε τα “γατίσια νύχια” των μαγισσών που περιγράφει το βιβλίο. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας να ταυτιστούν θεατές με αυτά τα φανταστικά, μη γήινα πλάσματα και ούτε να νιώσουν ότι τους εκπροσωπούν…»

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει