Newsroom

Newsroom

Δε θα είναι υποψήφιος ο Μάριο Μόντι

Σε κεντρική φιγούρα του πολιτικού σκηνικού της Ιταλίας έχει αναδειχτεί τις τελευταίες ημέρες ο Μάριο Μόντι. Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός…

Σε κεντρική φιγούρα του πολιτικού σκηνικού της Ιταλίας έχει αναδειχτεί τις τελευταίες ημέρες ο Μάριο Μόντι. Ο παραιτηθείς τεχνοκράτης πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας υποστήριξε την πολιτική που ακολούθησε και ανακοινώνοντας το πρόγραμμά του για την πορεία της χώρας, δήλωσε πως δεν πρόκειται να κατέλθει στην πολιτική ως επικεφαλής αυτόνομου σχηματισμού. O Μάριο Μόντι δήλωσε πως η χώρα του “ξεπέρασε μία δραματική κατάσταση, χωρίς να απαιτηθεί εξωτερική δανειακή στήριξη”.

“Δε χρειάζεται κάθοδος στον στίβο της πολιτικής, δεν εννοώ με τον τρόπο αυτό την στράτευσή μου”, υπογράμμισε ο Μάριο Μόντι στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.
Εξήρε την εθνική ιταλική προσπάθεια ο παραιτηθείς πρωθυπουργός

“Στο μέλλον μπορεί να αναλάβω ευθύνες”, πρόσθεσε ο 69χρονος Ιταλός. Ο Μόντι, ωστόσο, επέμεινε στο έργο της κυβέρνησης που ηγήθηκε. “Σήμερα είναι εύκολο να ξεχάσουμε την δραματικότητα εκείνων των στιγμών. Μέσα σε έναν χρόνο, πιστεύω, οι πολίτες της Ιταλίας μπορούν και πάλι να βαδίζουν με ψηλά το κεφάλι. Καταφέραμε να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση, χωρίς να προσφύγουμε σε έκτακτες βοήθειες από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ”, πρόσθεσε ο Μάριο Μόντι.

“Η παράλληλη μοίρα χωρών που δεν τα κατάφεραν μόνο με τις δυνάμεις τους ενισχύουν την πεποίθηση ότι πράξαμε ορθώς”, εξήγησε ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός και απέδωσε τους λόγους της παραίτησής του στις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε η κεντροδεξιά, που προέρχεται από την παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Από το πρωί είχε δείξει τις προθέσεις του ο 69χρονος: “Κάτι μου λέει να μη θέσω υποψηφιότητα”

Στο μεταξύ, στο κυριακάτικο φύλλο της ιταλικής εφημερίδας “La Repubblica”, o Μάριο Μόντι τονίζει, σε συνέντευξη που παρέθεσε στον Ιταλό δημοσιογράφο Εουτζένιο Σκάλφαρι: “Κάτι μου λέει να μη θέσω υποψηφιότητα. Όποιος στρατεύεται προσωπικά το κάνει με στόχο την τελική νίκη. Δε θέλω άλλωστε να συγκρουσθούν και να τραυματιστούν πολιτικές δυνάμεις που στη συνέχεια θα πρέπει να συνεργασθούν”.

Η άμεση αναφορά του απελθόντος Ιταλού πρωθυπουργού εκτιμάται ότι έχει να κάνει με την πιθανή μετεκλογική συνεργασία μετριοπαθούς κέντρου και κεντροαριστεράς.
Δεν κατεβαίνει υποψήφιος, προτείνει όμως πολιτικές ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης

“Θα προτείνω ένα πρόγραμμα που, κατά την άποψή μου, πρέπει να εφαρμοσθεί στις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης της χώρας. Το κέντρο πρέπει να συμμαχήσει με το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, πρέπει να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία, για να πραγματοποιηθεί πολιτική επανάσταση”, είχε δηλώσει στη “La Repubblica” ο Μόντι ήδη από το πρωί της Κυριακής.

Στην ατζέντα του Μάριο Μόντι, κύρια θέση έχει η απλοποίηση των νόμων που διέπουν την αγορά της εργασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, έκανε αναφορά στην ανάγκη νέου νόμου που να καταπολεμά την διαφθορά, αλλά και να καθορίζει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον ρόλο του επιχειρηματία και του πολιτικού.

“Μόνον σε κρετίνους, μπορεί να πει, κανείς, ότι σε μια τέτοια φάση, θα μπορούσαμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε κυνικά ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης.

“Απαιτείται μείωση του συνολικού κόστους της πολιτικής, και η δυνατότητα να λαμβάνονται αποφάσεις που να μπορούν να εξυπηρετούν μακρόπνοα την χώρα”, προσέθεσε ο Μάριο Μόντι στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε.

via

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…