Newsroom

Newsroom

Charlie Hebdo: Στρατιωτική εκπαίδευση έχουν οι δράστες της επίθεσης

Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης των εμπλεκομένων στην επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo,…

drastes cove

Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης των εμπλεκομένων στην επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, δηλαδή η ηρεμία, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητά τους, δείχνουν ότι επρόκειτο για ανθρώπους που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση. 

Από το μακελειό των τριών δραστών, έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι, δέκα στελέχη της εφημερίδας, ανάμεσά τους οι πασίγνωστοι σκιτσογράφοι Βολινσκί, Καμπί, Σαρμπ και Τινιούς και δύο αστυνομικοί, ενώ άλλοι 4 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

drastes

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού δείχνουν τον επαγγελματισμό των δραστών που εξαπέλυσαν μια καλά σχεδιασμένη επίθεση, υπογραμμίζουν πρώην στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες κρατούν τα Καλάσνικοφ κοντά στο σώμα τους, ρίχνουν κατά βολή και όχι κατά ριπάς, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εκπαιδευτεί να τα χρησιμοποιούν.

Μία ακόμη ένδειξη της ψυχραιμίας τους, είναι ότι οι δράστες αρχικά έκαναν λάθος στη διεύθυνση και σταμάτησαν στον αριθμό 6 του ίδιου δρόμου, όπου στεγάζεται ένα παράρτημα της εφημερίδας. Όταν έφτασαν στο σημείο, δεν πυροβόλησαν, δεν πανικοβλήθηκαν… και πήγαν στον αριθμό 10, όπου βρίσκεται η σύνταξη της Charlie Hebdo».

 

Στους δρόμους χιλιάδες Γάλλοι πολίτες

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της αιματηρής επίθεσης εναντίον της Charlie Hebdo. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν μαύρα αυτοκόλλητα που έγραφαν «Είμαι κι εγώ Charlie», ένα σύνθημα αλληλεγγύης προς τα θύματα, το οποίο κυκλοφορεί και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικά από τα πανό έγραφαν «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», μια αναφορά στον σκιτσογράφο και διευθυντή της Charlie Hebdo, που έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους τρεις ιστορικούς γελοιογράφους της εφημερίδας. 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…