Newsroom

Newsroom

Χαλκίδα: Η απολογία της 39χρονης για τη δολοφονία του ξυλουργού – «Με έβρισε χυδαία και θόλωσα» (Video)

Στη μαραθώνια απολογία της, που διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες, η 39χρονη ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν από μία ερωτική επαφή που είχε με το θύμα πριν από κάποια χρόνια.

εύβοια δολοφονία

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της η 39χρονη που σκότωσε τον 43χρονο ξυλουργό στη Χαλκίδα πέρασε το πρωί της Τετάρτης το κατώφλι του ανακριτή.

Στη μαραθώνια απολογία της, που διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες, η 39χρονη ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν από μία ερωτική επαφή που είχε με το θύμα πριν από κάποια χρόνια.

«Πριν χρόνια είχαμε συνευρεθεί συναινετικά. Ύστερα εκείνος το είπε παντού. Δεν άντεχα άλλο την πίεση. Πήγα να τον βρω για να του ζητήσω να πει όλη την αλήθεια για εμάς. Μου μίλησε χυδαία και εκεί θόλωσα… Δεν πήγα για να τον σκοτώσω, να του μιλήσω ήθελα».

Η 39χρονη ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος είπε ότι δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα.

«Ζητάω συγγνώμη. Δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο. Είχε συμβεί κάτι πριν 15 χρόνια που πυροδότησε μια απίστευτη φημολογία. Δεχόμουν αφόρητες πιέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια».

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ ο δικηγόρος της δήλωσε: «Ακούγονται διάφορα σε βάρος της τα οποία δεν είναι αληθή για παράδειγμα ακούγεται ότι παρενοχλούσε τον εκλιπόντα με διάφορα μηνύματα και απειλές αυτά δεν είναι αληθή και δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο το οποίο να είναι ενσωματωμένο στη δικογραφία».

Η σύζυγος του θύματος πάντως έδωσε μία άλλη εκδοχή περιγράφοντας ότι γνώριζε πως η 39χρονη ενοχλούσε τον σύζυγό της μέχρι το 2021.

«Ήταν μια ημέρα σαν τις άλλες. Ξυπνήσαμε μαζί, ντύθηκε, ήταν το Σάββατο μετά τη γιορτή μας.

Θα ερχόντουσαν οι φίλοι μας και εγώ είχα αρχίσει να καθαρίζω και να ετοιμάζω το σπίτι για τη γιορτή. Μου άφησε χρήματα στο τραπέζι, αγκαλιά, φιλί και βγαίνει από την πόρτα.

Συνήθιζα να βγαίνω στο μπαλκόνι για να τον βλέπω να φεύγει. Πήγε προς το αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και βλέπω την πόρτα να κλείνει», ανέφερε αρχικά η σύζυγος του θύματος.

«Σε δευτερόλεπτα βλέπω να μισονανοίγει… Και να ανοίγει μετά τέρμα (η πόρτα). Τον βλέπω να βγαίνει. Έκανε κινήσεις με τα χέρια του.

Δεν κατάλαβα την πρώτη στιγμή. Εκεί που καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά είναι όταν τον ακούω να φωνάζει: “Άσε με! Άσε με!”.

Άρχισα να ουρλιάζω γιατί καταλαβαίνω ότι γίνεται επίθεση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Δεν υπήρχε κάποιος να τον βοηθήσει. Τρέχω κάτω! Τρέχω κάτω… Νόμιζα ότι γινόταν ληστεία. Δεν θα ήθελα να πω παραπάνω για όσα αντίκρισα εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι για να τα βιώσει κανένας… Δεν την αναγνώρισα. Οι αστυνομικοί με κράτησαν μακριά. Ούτε όταν έκανε όπισθεν το περιπολικό μπροστά μου.

Προσπαθούσα να αντιληφθώ ποια ήταν αυτή και τι έγινε; Γιατί; Γιατί; Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση με αυτό που είδαν τα μάτια μου και βίωσα στο πετσί μου.

Όταν ήμασταν στο αστυνομικό τμήμα, μου ανέφεραν το επίθετο του συζύγου της και ήταν σαν να έπεσε ένα μαύρο μπροστά μου.

Λέω: “Υποτίθεται ότι έχουμε κάνει την κατάλληλη κίνηση για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από αυτή την περίεργη κατάσταση”. Είχε εμμονή προφανώς…», ανέφερε συγκλονίζοντας η γυναίκα του 43χρονου.

«Με είχε ενημερώσει για την 39χρονη»

«Ο Σάκης ήταν έξω καρδιά. Καλαμπουρτζής, με το γέλιο, το πείραγμα, το χιούμορ. Αυτά τα στοιχεία που σε κάνουν να θέλεις να είσαι μαζί του. Για εμένα, ο Σάκης δεν έχει “φύγει”.

Εγώ θα τον έχω μαζί μου μια ζωή και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να δικαιωθεί.

Ο σύζυγός μου με είχε ενημερώσει ότι ενοχλείτο από τη συγκεκριμένη γυναίκα… Τέλη του ’21. Μου είπε ότι τον έπαιρνε τηλέφωνο. Ήταν μπερδεμένο, σαν να υπάρχει κάποιο υπονοούμενο…

Εγώ δεν είχα δει κανένα μήνυμα. Είχε τύχει να έρχεται στο σπίτι και να μου λέει: “Πάλι με πήρε τηλέφωνο”. Και έβλεπα την κλήση. Του έλεγα: “Μην απαντάς!”», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η σύζυγος του 43χρονου.

Όσον αφορά γιατί δεν είχαν κινηθεί νομικά για τις ενοχλήσεις της 39χρονης, η σύζυγος του θύματος δήλωσε:
«Το συζητήσαμε και βρήκαμε ότι, δεδομένου ότι είχαν μια ιστορία φιλίας, (το θύμα με τον σύζυγο της 39χρονης), το καλύτερο θα ήταν σε πρώτη φάση να βασίσουν τη λύση στη φιλία τους.

Αυτό που νιώσαμε ήταν τοξικότητα. Μετά, δεν μας ενοχλούσε. Αν γινόταν οτιδήποτε, ο Σάκης θα μου το έλεγε», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακριβοπούλου: Ξέσπασε για γνωστή παρουσιάστρια – «Και μετά λένε ότι ο Νταλάρας τους αδίκησε»

Τσανακλίδου: «Δεν το ξέρει κανένας, σας το λέω, τον άλλο μήνα θα δικαστώ» (video)

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση σε ασυνόδευτο ανήλικο

Θανάσης Λάλας: «Το ζήτημα δεν είναι ο Νταλάρας όταν η δημοσιογραφία κατρακυλά στα σκαλοπάτια»

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…