Βραβείο χειρότερης δικαιολογίας στον Γιάννη Λοβέρδο: Δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια επειδή... ήταν Αύγουστος

Ο Γιάννης Λοβέρδος με μία φράση ισοπέδωσε άθελά του όλη την επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

NewsRoom 11/10/2021 | 13:46

Ακόμη προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να «μαζέψουν» τη δήλωση του Στέλιου Πέτσα ότι οι πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια δεν συνδέονται με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και μια νέα δήλωση βουλευτή της ΝΔ έρχεται να καθίσει «βαριά» πάνω στην επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων που δυσκολεύουν την κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του -συνήθη υπόπτου για ατυχείς δηλώσεις- Γιάννη Λοβέρδου, ο οποίος μιλώντας στο Open, είπε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν ολοκληρώθηκαν επειδή... «ήταν Αύγουστος».

Μάλιστα, επανέλαβε το «επιχείρημά» του όταν τού ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε, ενισχύοντάς το μάλιστα με το θλιβερό τσιτάτο «στην Ελλάδα ζούμε».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, αναφερόμενος στην απουσία αντι-πλημμυρικών έργων, είπε: «Ε, δεν μπορούν να γίνουν, τι να κάνουμε; ας είμαστε ρεαλιστές. Τι να γίνει; Είχε μεσολαβήσει ο Αύγουστος… στην Ελλάδα ζούμε».

Το απόσπασμα, όπως είναι λογικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πάντως ο Γιάννης Λοβέρδος, με μία φράση κατάφερε να αποδομήσει πλήρως ολόκληρη την επιχειρηματολογία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει λίγες ημέρες μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, στις 12 Αυγούστου, υποστήριζε σθεναρά ότι τα αντιπλημμυρικά έργα θα ξεκινούσαν άμεσα ενόψει του χειμώνα.

«Έχω δώσει εντολές στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατ’ επειγόντως να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες. Αλλά αυτή την στιγμή αυτό το οποίο προέχει είναι με πολύ γρήγορες διαδικασίες και με την συνεργασία της Περιφέρειας να μπούμε μέσα στα δάση και να μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις άμεσα, πριν τον χειμώνα. Και θα το κάνουμε αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Μάλλον όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε υπολογίσει το βασικό εμπόδιο του... Αυγούστου και της Ελλάδας. Δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά ο Γιάννης ο Λοβέρδος...