Βίτσας: Ελέγχονται οι ΜΚΟ και οι "αλληλέγγυοι"

Την εξέταση όλων των ομάδων (ΜΚΟ και «αλληλέγγυων») που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στον ΑΝΤ1, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά.

56ea68f51dc52406318b4e8a 2

«Μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι “πονηρός” ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι «έως το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει» και υπογράμμισε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού, τονίζοντας πως 

«το ζήτημα των κέντρων φιλοξενίας έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα από τη μικρασιατική καταστροφή».

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από «τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται», ενώ σημείωσε πως «δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά», τονίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν ΜΚΟ και εθελοντές αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Επτά συλλήψεις στην Ειδομένη την Τρίτη

Στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν ξεκινήσει, το πρωί της Τρίτης συνελήφθη στην Ειδομένη μια Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού και λίγο αργότερα τρεις Νορβηγοί (δύο γυναίκες κι ένας άνδρας), καθώς και μία Βρετανίδα, για κατοχή ασυρμάτου.

Και οι τέσσερις από τους συλληφθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ενώ στον Γερμανό συλληφθέντα δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν ένας 24χρονος Τσέχος και μία συνομήλικη συμπατριώτισσά του, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης κι ενός μαχαιριού.